Μυτιλήνη: 2η Έκθεση Βιβλίου “Στράτης Μυριβήλης” στον κήπο του Δημοτικού Θεάτρου (βίντεο)

Στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή είναι αφιερωμένη η 2η Έκθεση Βιβλίου «Στράτης Μυριβήλης»  που ο Δήμος Μυτιλήνης – Αντιδημαρχία Πολιτισμού, σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία και τους Εκδοτικούς Οίκους της πόλης, στο πλαίσιο του Λεσβιακού Καλοκαιριού 2022.

Η έκθεση ξεκίνησε την Κυριακή 3 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 11 Ιουλίου, ενώ πραγματοποιείται στον Κήπο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

Μυτιλήνη: 2η Έκθεση Βιβλίου “Στράτης Μυριβήλης” στον κήπο του Δημοτικού Θεάτρου (βίντεο)

Στη Έκθεση συμμετέχουν οι Εκδοτικοί Οίκοι «Αιολίδα» και «Μύθος», καθώς και τα βιβλιοπωλεία «Χατζηδανιήλ», «Book & Art», «Φωτίου» και »Συνδετήρας», τα οποία εκπροσωπούν ένα μεγάλο Εκδοτικό Οίκο των Αθηνών το καθένα. Λόγω της Έκθεσης, σε όλα τα βιβλιοπωλεία υπάρχουν προσφορές και εκπτώσεις.

Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησαν για την 2η Έκθεση Βιβλίου, οι εκδότες και οι βιβλιοπώλες που συμμετέχουν.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιούνται και πολλές εκδηλώσεις. Τα εγκαίνια της Έκθεσης έγιναν παρουσία της εγγονής του Στράτη Μυριβήλη, Χριστίνας Αγγελοπούλου με παρουσίαση αποσπασμάτων από το Τραγούδι της Γης με τη συμμετοχή των Στρατή Πανούριου και Λήδας Ξυδιά.

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Τα κορίτσια που γελούν» της Εύα Στάμου από τις Εκδόσεις Αρμός και το Βιβλιοπωλείο «Φωτίου», την Τρίτη 5 Ιουλίου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Σμύρνη, Κυνήγι Μαγισσών» της Ισμήνης Μπάρακλη από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και το Βιβλιοπωλείο «Συνδετήρας» και την Τετάρτη 6 Ιουλίου έγινε αφιέρωμα στη Μαρία Αναγνωστοπούλου και το βιβλίο «Μπορώ ακόμη να ονειρεύομαι» από το Βιβλιοπωλείο «Χατζηδανιήλ».

Το πρόγραμμα τις επόμενες ημέρες:

– Πέμπτη 7/7 στις 20:00: Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Τζίμης στην Κυψέλη» (Χ.Α. Χωμενίδης, Εκδόσεις Πατάκη), Βιβλιοπωλείο «Book & Art».

– Παρασκευή 8/7 στις 20:00: Δραματοποίηση του βιβλίου «Θα έδινα τα πάντα» (Έλενα Αρτζανίδου, Εκδόσεις Ψυχογιός) και διαδραστικά παιχνίδια με τη συμμετοχή των Έφης Σπαντίδη, Μαρίας Μαραγκουδάκη, Θεατρικής Ομάδας «Ζουζούνια» και των παιδιών του ΚΔΑΠ «Puzzle», Βιβλιοπωλείο «Συνδετήρας».

Στις 21:00: «Είναι τραγούδια», Χορωδία «Puzzle» (Μαρία Μαραγκουδάκη). Body Percussion και τραγούδια από τα παιδιά του «Puzzle» (Υπεύθυνη Προγράμματος Λένα Ποπ).

– Σάββατο 9/7 στις 20:00: Παρουσίαση του νέου τεύχους των «Αιολικών Χρονικών», Εταιρεία Αιολικών Μελετών και Βιβλιοπωλείο «Χατζηδανιήλ».

– Κυριακή 10/7 στις 21:30: Συναυλία με τους «B-FLAT».

– Δευτέρα 11/7 στις 20:00: Παρουσίαση του βιβλίου «Τ’ Αδιάντροπα του Κλήδονα» (Παναγιώτης Σκορδάς, Εκδόσεις Μύθος) και αναπαράσταση του εθίμου του Κλήδονα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος