Μεσολόγγι:Θωρακίζεται με αντιπλημμυρικά έργα

Αντιπλημμυρικά έργα  προετοιμάζει το Υπουργείο Υποδομών για όλες τις παραχωρήσεις. Στόχος είναι να θωρακιστούν οι περιοχές από όπου διέρχονται οι άξονες και που έχουν εμφανιστεί πλημμυρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το σχετικό ποσό θα φτάσει τα 350 εκατ.ευρώ. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες  έχουν κατατεθεί σε κάποιες περιπτώσεις μελέτες και σε κάποιες άλλες προμελέτες. Αυτό που επιχειρείται αυτή την εποχή είναι να συγκεντρωθούν και να ωριμάσουν μελετητικά όλα τα απαραίτητα έργα, να τρέξει η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων προκειμένου να οριστικοποιηθεί ποια έργα προκρίνονται προς υλοποίηση.Στη συνέχεια θα υπογραφεί συμφωνία με κάθε παραχώρηση και ακολούθως θα δεσμευτούν οι αντίστοιχες πιστώσεις.Μεσολόγγι:Θωρακίζεται με αντιπλημμυρικά έργα

Στα 40 εκατ.ευρώ υπολογίζονται περίπου τα αντιπλημμυρικά έργα για την θωράκιση των περιοχών που διέρχεται η Ιόνια Οδός.

Σύμφωνα με απαντητικές επιστολές του Υπουργείου Υποδομών σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Δ.Κωνσταντόπουλου, τον Νοέμβριο του 2017, δόθηκε εντολή στην Νέα Οδό, να εκπονήσει αδαπάνως για το Δημόσιο τις οριστικές υδραυλικές μελέτες, τις αναγκαίες περιβαλλοντικές, γεωτεχνικές και στατικές μελέτες καθώς και μελέτες οριοθέτησης υδατορεμάτων.

Nίκη  Παπαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος