Λήμνος: Συμμετοχή του Δήμου στην διαδραστική καμπάνια κατά των Γυναικοκτονιών

O Δήμος Λήμνου με τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων και τις Κοινωνικές Δομές, το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, υπό τη αιγίδα του ΚΕΠ Υγείας, ενώνει τη φωνή του με εκπροσώπους 30 Δήμων όλης της χώρας που συμμετέχουν στην καμπάνια του κινήματος STRONG ME, με την διοργάνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ενάντια στην έμφυλη βία.

Από το Βόρειο Αιγαίου συμμετέχει και ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου με την Δήμαρχο του Μαρία Κακαλή, όπου όμως πρόεδρος της επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ πήρε υπό την αιγίδα της αυτή την προσπάθεια.

Το κίνημα Strong me για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δημιουργεί μια διαδραστική καμπάνια κατά των Γυναικοκτονιών, με στόχο την νομική αναγνώριση του όρου και την αλλαγή του νομικού πλαισίου.

Από τις εμβληματικές “Ομπρέλες” στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης θα δοθεί το σύνθημα ώστε να φωταγωγηθούν ταυτόχρονα μνημεία σε 30 πόλεις σε όλη την χώρα στη μνήμη των γυναικών που δολοφονήθηκαν. «Έτσι, ρίχνουμε φως στην πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας, για να δούμε όλοι ξεκάθαρα την ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ στο πραγματικό της μέγεθος, ως ένα έγκλημα με κοινωνικές διαστάσεις το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης» τονίζουν οι διοργανωτές.

Στις 20:00 θα φωταγωγηθούν ταυτόχρονα τα μνημεία-αφιέρωμα σε όλες τις γυναίκες που δολοφονηθήκαν, όπου την αντίστροφη μέτρηση για θα κάνει η Αλεξάνδρα Μάκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην Φολέγανδρο.

Στη Λήμνο σήμερα, στις 19:00 στην πλατεία Υψιπύλης, ο Δήμος Λήμνου με τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων και τις Κοινωνικές Δομές, ενώνει τη φωνή του με εκπροσώπους 30 Δήμων όλης της χώρας που συμμετέχουν στην καμπάνια του κινήματος STRONG ME και θα συνδεθούν όλοι ζωντανά, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ενάντια στην Έμφυλη Βία.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το  κίνημα Strong me και ο Δήμος Θεσσαλονίκης – υπό την αιγίδα της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) – ενώνουν όλη την χώρα ενάντια στην έμφυλη βία.

«Παίρνουμε ξεκάθαρη θέση και λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Στη μνήμη των γυναικών που έχασαν τη ζωή τους επειδή ήταν γυναίκες, δημιουργούμε ένα μνημείο-γροθιά στο στομάχι, ένα μνημείο φόρο τιμής σε Εκείνες που δολοφονήθηκαν, σε Εκείνες που ως κοινωνία δεν καταφέραμε να σώσουμε».

Το Strong me μας ζητά να στηρίξουμε την καμπάνια υπογράφοντας το ψήφισμα για την νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκρατία».

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΝΩΓΕΙΑ ΚΡΗΤΗ ΒΥΡΩΝΑΣ  ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ –  ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΖΑΝΗ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΥΡΓΟΣ  ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΩΡΩΠΟΣ ΑΓ.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ – ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ ΚΗΦΙΣΙΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ           ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑ Π.ΦΑΛΗΡΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ – ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ ΠΑΓΓΑΙΟ ΣΠΕΤΣΕΣ ΛΗΜΝΟΣ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος