Λευκάδα: Αγόρασαν σκάφος για να το… βυθίσουν και να αναδείξουν τον καταδυτικό τουρισμό

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Δήμος Λευκάδας και το Επιμελητήριο Λευκάδας, συνεργάζονται προκειμένου να δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης του καταδυτικού τουρισμού. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, ανέφερε ότι έχει επιλεγεί το σημείο στο οποίο θα ποντιστεί πλοίο το οποίο έχει ήδη αγοραστεί, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως αξιοθέατο ναυαγίου.

Απομένει να πραγματοποιηθεί μελέτη για τον τρόπο με τον οποίο θα προετοιμαστεί το σκάφος για κάτι τέτοιο, αφού θα πρέπει να αφαιρεθούν οι καύσιμες ύλες, πόρτες παράθυρα κλπ., ώστε να καταστεί ασφαλές για την προσέγγιση δυτών.

Στόχος, όπως αναφέρει ο κ. Σκιαδαρέσης, είναι η ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στα Ιόνια Νησιά, αφού πρόκειται για έναν θεματικό τουρισμό που αποφέρει μεγάλο εισόδημα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ οι επισκέπτες στα Ιόνια Νησιά ξοδεύουν έως 60 ευρώ την ημέρα, όσοι ασχολούνται με τον καταδυτικό τουρισμό ξεπερνούν τα 500 ευρώ για τις ημερήσιες δαπάνες τους.

Αυτή τη στιγμή, η Ευρώπη έχει 5 εκ. δύτες – υποψήφιους επισκέπτες. Χαρακτηριστικά στη Μεσόγειο, είναι τα παραδείγματα της Μάλτας, το 30% του ΑΕΠ της οποίας προέρχεται από τον καταδυτικό τουρισμό, ενώ τα νησιά Μέντες στην Ισπανία, τα οποία το 1990 ήταν φτωχά ψαροχώρια, σήμερα δέχονται 90.000 δύτες με τις οικογένειές τους, ενώ η αναμονή για να κλείσει κάποιος κατάδυση σε αυτά, ξεπερνά τον ενάμισι χρόνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος