Λέσβος: Συγκέντρωση για το τραγικό ναυάγιο στην πλατεία Σαπφούς από Εργατικό Κέντρο

Συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς με αφορμή το τραγικό ναυάγιο στις ακτές της Λέσβου, διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς.

Στο κάλεσμα του για συμμετοχή στη συγκέντρωση το Εργατικό Κέντρο Λέσβου τονίζει: «Άλλο ένα ναυάγιο. Άλλη μία μαύρη σελίδα για την ιστορία και την ιστορία των νησιών μας. Νέα θύματα στις ακτές μας, στη θάλασσα που μετατράπηκε σε υγρό νεκροταφείο. Αυτή η τραγωδία, έχει συνέχεια, και είναι εδώ, παρούσες, οι αιτίες που τη γεννούν και έχουν ονοματεπώνυμο. Δε θα σωπάσουμε μέσα μας, γιατί η φτώχεια, η εκμετάλλευση, ο πόλεμος  γεννούν την προσφυγιά  και το ξέρουμε από πρώτο χέρι. Όπως ξέρουμε από πρώτο χέρι, ποιοι μας εμπλέκουν σε πολεμικούς σχεδιασμούς, ποιοι μιλούν για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, ποιοι δημιουργούν πρόσφυγες, ποιοι μετατρέπουν τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τις ζωές τους σε εργαλείο για  παζάρι. Συγκέντρωση σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στην πλ. Σαπφούς Για να πούμε ακόμα μια φορά ως εδώ. Γιατί τα δάκρυά μας έχουν οργή και αγανάκτηση. Γιατί ούτε στη Λέσβο, ούτε πουθενά, δε θα συνηθίσουμε το θάνατο, δε θα συμβιβαστούμε με τον ξεριζωμό, δε θα ανεχτούμε την άθλια μεταχείριση των ξεριζωμένων. Δε θα σκύψουμε το κεφάλι στην εγκληματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μετατρέπει τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών, και όλες οι κυβερνήσεις μαζί με τη σημερινή, την υλοποίησαν και την υλοποιούν. Δε θα μείνουμε θεατές, στην εργαλειοποίηση του προσφυγικού, στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου.»

Τα αιτήματα είναι:

Να φτιαχτούν τώρα επιτροπές ασύλου, στο έδαφος της Τουρκίας, με ευθύνη της Ε.Ε. και της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ.

Να κλείσουν όλα τα hot-spot,  να ματαιωθεί η δημιουργία φυλακής  προσφύγων στη Βάστρια.

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να δοθούν χαρτιά για τους τόπους προορισμού τους.

Απεμπλοκή από τους πολεμικούς σχεδιασμούς  και τις νατοϊκές επιδιώξεις.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών: «Άλλη μια ανθρώπινη τραγωδία με θύματα ανθρώπους που κοπανήθηκαν πάνω στα βράχια. Άλλο ένα επικίνδυνο ταξίδι τρόμου,  με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, με τραγικό απολογισμό. Οι γυναίκες της Λέσβου, εργαζόμενες, αγρότισσες, άνεργες, φοιτήτριες εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη διεκδίκηση της ουσιαστικής προστασίας των ξεριζωμένων προσφύγων! Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στην πάλη ενάντια στις πραγματικές αιτίες του ξεριζωμού! Ενάντια στην βάρβαρη πολιτική της ΕΕ που υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση και υλοποίησαν όλες οι προηγούμενες! Δεν ανεχόμαστε να υπάρχουν νεκροί, δεν ανεχόμαστε να υπάρχουν εγκλωβισμένοι! Παλεύουμε για να νικήσει η ζωή, δεν θα συνηθίσουμε τον θάνατο! Όλες και όλοι στις 18.30 στην πλατεία Σαπφούς!»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος