Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Μετακινήθηκε και το τρίτο βαγόνι (video-photos)

Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα, οι προσπάθειες των συνεργείων της Πυροσβεστικής με βαριά μηχανήματα, για τον διαχωρισμό των βαγονιών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Παράλληλα, τα σωστικά συνεργεία αναζητούν, στα σημεία που μπορούν να έχουν πρόσβαση, τις σορούς πιθανών επιπλέον θυμάτων.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Μετακινήθηκε και το τρίτο βαγόνι (video-photos)

Ήδη το τρίτο βαγόνι έχει απομακρυνθεί από το χώρο και σε λίγο ξεκινούν οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στο χώρο όπου ήταν τα υπόλοιπα καταπλακωμένα τμήματα τον άλλων βαγονιών. Παράλληλα, θα εξεταστούν εξονυχιστικά και τα βαγόνια 4 και 5 σε σημεία, που ήταν αδύνατον πριν ο έλεγχος.

Το βράδυ της Πέμπτης 2 Μαρτίου, τα συνεργεία διάσωσης υπό βροχή, ερεύνησαν σημεία του βαγονιού που ήταν προσπελάσιμα μετά την διάνοιξη πρόσβασης από τα ειδικά μηχανικά “ψαλίδια” που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Μετακινήθηκε και το τρίτο βαγόνι (video-photos)
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Μετακινήθηκε και το τρίτο βαγόνι (video-photos)

Σκαπτικά μηχανήματα δουλεύουν για να σταθεροποιήσουν το έδαφος, ώστε να μπορέσουν να πατήσουν τα βαριά γερανοφόρα οχήματα που θα πραγματοποιήσουν την ανύψωση του τρίτου βαγονιού.

Πενήντα επτά είναι, έως τώρα, οι νεκροί της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Ο αριθμός των αγνοούμενων, που έχει δηλωθεί στην αστυνομία, ανέρχεται στους 56. Για νοσηλεία παραμένουν 48 άτομα, 6 εκ των οποίων σε Μονάδες εντατικής θεραπείας. Η διαφορά αυτή στον αριθμό (με τον εντοπισμό δηλαδή ακόμα ενός νεκρού) υπάρχει γιατί δεν αποκλείεται κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην δηλώθηκε από συγγενή του.

Την ίδια στιγμή σήμερα, τρίτη μέρα του εθνικού πένθους, αρχίζει και η παραλαβή τον σορών, μέχρι στιγμής 24 έχουν ταυτοποιηθεί. Σπαρακτικές οι στιγμές στο νοσοκομείο Λάρισας με τους γονείς να περιμένουν να παραλάβουν τις σορούς των παιδιών τους που χάθηκαν στη μοιραία σύγκρουση.

Το Σάββατο (4/3) θα πραγματοποιηθεί η απολογία του 59χρονου σταθμάρχη του ΟΣΕ. «Ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί», είπε ο δικηγόρος του Στέφανος Παντζαρίδης, κάτι που δεν είχε γίνει -σύμφωνα με πληροφορίες- τις πρώτες ώρες που βρέθηκε ενώπιον των αστυνομικών. 

Ρεπορτάζ: Θωμάς- Μάκης Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος