Στην Αθήνα κατεβαίνουν οι αγρότες ζητώντας στήριξη για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους

Κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 18 Μαρτίου, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απηύθυναν σήμερα το μεσημέρι στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου τα μέλη της Διοίκησης της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας, υποστηρίζοντας ότι ο αγώνας των αγροτών για να μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους, συνεχίζεται μετά τις κινητοποιήσεις του Φεβρουαρίου με την 22ημερη παραμονή των τρακτέρ στους δρόμους.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας κ. Ρ. Μαρούδας, ξεκαθάρισε ότι τίθεται πλέον εν αμφιβόλω η ικανότητα των αγροτών να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, να παράγουν και να ζήσουν τις οικογένειες τους. “Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει εδώ και τώρα μέτρα ελάφρυνσης του κόστους παραγωγής. Οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία δεν έχουν φανεί ακόμη. Ζητάμε την συμμετοχή όλων των αγροτών και των κτηνοτρόφων, αλλά και την συμπαράσταση του κόσμου στις κινητοποιήσεις μας”. Αν στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα, διευκρίνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες του λαού με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα.
Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Βάθης, ενώ στους σχεδιασμούς των αγροτών περιλαμβάνεται η μετάβαση τους με λεωφορεία, τα ΙΧ τους, αλλά και την συμβολική παρουσία τρακτέρ κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου.
Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γ. Κουκούτσης, αλλά και ο εκπρόσωπος τύπου κ. Σ. Αλειφτήρας, οι οποίοι ξεκαθάρισε ότι το συλλαλητήριο θα πρέπει να στείλει ένα σαφέστατο μήνυμα για την άμεση στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα στην χώρα και την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων που διαφαίνονται ήδη στην αγορά και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος