Αυτοψία στις εργασίες που εξελίσσονται στην περιοχή της Ελασσόνας, προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία των παρεμβάσεων και την αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης Κουνουπιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, κ. Ευ. Αποστόλου
Η επίσκεψη ξεκίνησε από την συνοικία του Βαροσίου στην πόλη της Ελασσόνας, όπου διέρχεται ο ποταμός Τιταρήσιος, ένα σημείο ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας, στο οποίο πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι και στοχευμένες παρεμβάσεις για τον περιορισμό των εστιών ανάπτυξης κουνουπιών.

Στη συνέχεια, ο κ. Αποστόλου επισκέφθηκε την Τοπική Κοινότητα Κεφαλόβρυσου του Δήμου Ελασσόνας, όπου παρακολούθησε τις εργασίες προνυμφοκτονίας με τη χρήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone), καθώς και τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στη λίμνη της περιοχής, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των πιθανών εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών.
Κατά την επίσκεψή του στο Κεφαλόβρυσο, ο Αντιπεριφερειάρχης συνάντησε τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, κ. Ευάγγελο Χονδρογιάννη. Στη διάρκεια της συνάντησής τους συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τις ανάγκες της κοινότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία της δημόσιας υγείας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος