Στη… μάχη των rapid test αρκετά φαρμακεία των Τρικάλων

Αρκετά είναι τα φαρμακεία των Τρικάλων, κυρίως εντός της πόλης, που έχουν μπει στη διαδικασία των τεστ ταχείας ανίχνευσης, για εκείνους τους εργαζόμενους που έχουν την υποχρέωση υποβολής σε τεστ προκειμένου να πάνε στην εργασία τους.

Με σχετική απόφαση η κυβέρνηση, πέραν των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων έχει δώσει τη σχετική δυνατότητα και στα φαρμακεία. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Τρικάλων, Δημήτρης Αναστασίου, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Θεσσαλικό Περισκόπιο», δήλωσε ότι αρκετά φαρμακεία, κυρίως εκείνα που βρίσκονται εντός της πόλης, έχουν μπει στην σχετική διαδικασία. Αρκετός είναι και ο κόσμος που πηγαίνει στα φαρμακεία για το τεστ ταχείας ανίχνευσης.

Σύμφωνα με την σχετική κυβερνητική απόφαση τα φαρμακεία που θα αποφασίσουν να κάνουν rapid test θα πρέπει να διαμορφώσουν ειδικό χώρο εντός του φαρμακείου ή να κάνουν στους πολίτες τα τεστ σε ανοιχτό χώρο εκτός του φαρμακείου, πρακτική που έχουν επιλέξει οι περισσότεροι, κυρίως λόγω έλλειψης ειδικά διαμορφωμένου χώρου.Στη… μάχη των rapid test αρκετά φαρμακεία των Τρικάλων

Ένα ζήτημα, βέβαια, που κατέδειξε και ο πρόεδρος του συλλόγου Φαρμακοποιών Τρικάλων είναι η διατίμηση των τεστ. Συγκεκριμένα τα ράπιντ τεστ κοστίζουν μέχρι 10 ευρώ, γεγονός που αφήνει περιθώριο στα φαρμακεία να το κοστολογήσουν χαμηλότερα του προαναφερόμενου ποσού. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Αναστασίου, ίσως προκαλέσει προβλήματα, καθώς είναι προφανές ότι ο κόσμος θα προτιμήσει το φθηνότερο ως προς το τεστ φαρμακείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος