Σκάνδαλο με εικονικούς εμβολιασμούς στην Καρδίτσα – Παρέμβαση του υπουργού Υγείας

Tην παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, προκάλεσε η είδηση ότι υπάλληλος Κέντρου Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας βεβαίωσε ψευδώς σε δεκάδες πολίτες πως έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19.  Ο κ. Πλεύρης παρέπεμψε την υπόθεση σε εισαγγελέα και ζήτησε τη διενέργεια ΕΔΕ.

«Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Πολίτες που δεν είχαν βρεθεί καν στο Εμβολιαστικό Κέντρο Παλαμά, έπαιρναν πλαστές βεβαιώσεις ότι είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Τα εικονικά χαρτιά εμβολισμού όμως δεν έφεραν τη σφραγίδα γιατρού. Έπειτα από έρευνα έχουν ήδη αποκαλυφθεί 47 τέτοιες περιπτώσεις μόνο για τον Αύγουστο.

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας έχει ήδη διατάξει ΕΔΕ. Η υπάλληλος έχει απομακρυνθεί από τη θέση της, ενώ διερευνάται η εμπλοκή ακόμα ενός προσώπου στην υπόθεση.

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί η νέα άρνηση ασθενούς με κορονοϊό να διασωληνωθεί στον Ευαγγελισμό.

Η υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας, λίγες ώρες μετά από ανάλογο περιστατικό στο ίδιο νοσοκομείο με 54χρονη, που τελικά έχασε τη ζωή της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος