Προβληματισμός για την άρνηση διασωλήνωσης — Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Προβληματισμό προκαλεί η νέα άρνηση ασθενούς με κορονοϊό να διασωληνωθεί στον Ευαγγελισμό. Η υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά από ανάλογο περιστατικό στο ίδιο νοσοκομείο με 54χρονη, που τελικά έχασε τη ζωή της. Και ενώ η μετάλλαξη «Δέλτα» έχει κυριαρχήσει στη χώρα μας, το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει με νέο πρωτόκολλο ασφαλούς επιστροφής στις τάξεις.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που ανακοινώθηκαν, οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα πρέπει να κάνουν σελφ-τεστ δύο φορές την εβδομάδα, ενώ οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί δύο rapid-test, με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους.

Μαθητής που θα εντοπιστεί θετικός τίθεται σε 10ήμερη καραντίνα και προβλέπεται αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος για τους υπόλοιπους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του τμήματος. Τηλεκπαίδευση θα γίνεται όταν τα κρούσματα φτάσουν στο 50%+1 των μαθητών ενός τμήματος.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 3/9 ανακοινώθηκαν 2.729 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, 35 θάνατοι και 364 διασωληνωμένοι, εκ των οποίων το 90,11% είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι. Την ίδια ώρα που η μετάλλαξη “Δ” έχει πλέον κυριαρχήσει μεταξύ των πασχόντων, μια νέα,  -η “Μ”- απασχολεί την επιστημονική κοινότητα, με τον φόβο διασποράς να μεγαλώνει λόγω της αλλαγής των  καιρικών συνθηκών αλλά και του ανοίγματος των σχολείων.

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για τον θάνατο 54χρονης ανεμβολίαστης γυναίκας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Η 54χρονη είχε υποκείμενα νοσήματα, αλλά παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, είχε αρνηθεί να διασωληνωθεί. Η έρευνα αφορά όλα τα πρόσωπα που απέτρεψαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς.

Ένα ακόμη περιστατικό άρνησης ασθενούς με κορονοϊό αλλά και των συγγενών του να διασωληνωθεί αποκάλυψε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα- Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Μετά τον θάνατο 54χρονης που αρνήθηκε να διασωληνωθεί, η κα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι καταγράφηκε νέο περιστατικό άρνησης διασωλήνωσης ασθενούς στο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. «Πολλές φορές ασθενείς και συγγενείς δεν επιτρέπουν στους γιατρούς τη διασωλήνωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα αποφασίστηκαν για τις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, καθώς και για τον Δήμο Ικαρίας. Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί σε Μεσσηνία και Ηράκλειο παρατείνονται έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Πηγές: EΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Αναστολές υγειονομικών και στον ιδιωτικό τομέα – Πώς θα επιστρέψουν τα παιδιά στα θρανία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος