“Έφυγε” σε ηλικία 88 ετών η ιδιοκτήτρια των εκπαιδευτηρίων Ράπτου

Πλήρης ημερών, έφυγε σε ηλικία 88 ετών, η ιδιοκτήτρια των εκπαιδευτηρίων Ράπτου στην Λάρισα Μαίρη Ράπτου. Η είδηση του θανάτου της ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της έναρξης των μαθημάτων στο σχολείου στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου.

Με αφορμή την απώλεια της Μαίρης Ράπτου, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Β. Κόκκαλης σημείωσε μεταξύ άλλων: “Η Μαίρη Ράπτου υπήρξε μία γυναίκα με μία σπουδαία πορεία στο χώρο της εκπαίδευσης για σχεδόν επτά δεκαετίες. Μία πορεία από τη μεταπολεμική μέχρι τη σύγχρονη Ελλάδα, που δυστυχώς σήμερα έχει τεθεί εν κινδύνω. Αυτή η εξέλιξη όμως σε καμία περίπτωση δε μπορεί να αφήσει το ελάχιστο ψεγάδι, σε μία συνεπή και μεστή διαδρομή που μεταλαμπάδευσε γνώση, ιδανικά και αξίες, σε τόσες γενιές Λαρισαίων. Από σήμερα ο χώρος της εκπαίδευσης στη Λάρισα και στη χώρα μας είναι φτωχότερος”.

Η ΟΙΕΛΕ για τα εκπαιδευτήρια “Ράπτου”
Εν τω μεταξύ, η ΟΙΕΛΕ σε ανακοίνωση της με αφορμή τις εξελίξεις για το “λουκέτο” στα “Εκπαιδευτήρια Ράπτου” ζητά να γίνει άμεση αυτοψία στο κτήριο από την υπουργό Παιδείας. Στην ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι “την ώρα που η ανομία οργιάζει στα ιδιωτικά σχολεία της Λάρισας, το μοναδικό εκπαιδευτήριο της πόλης που πληρώνει κανονικά και σέβεται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών υποχρεώνεται σε λουκέτο με μια «περίεργη» δικαστική απόφαση που προκαλεί ερωτηματικά. Πρόκειται για τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου, ένα από τα μεγαλύτερα περιφερειακά ιδιωτικά σχολεία της χώρας.
Είναι γεγονός, ότι το σχολείο καθυστέρησε σημαντικά στην υποβολή δικαιολογητικών (κυρίως τη μελέτη στατικής επάρκειας) και υποχρέωσε τον ΕΟΠΠΕΠ τον Ιούλιο στη διατύπωση αρνητικής γνώμης προς την Υπουργό Παιδείας, με αποτέλεσμα να εκδοθεί απόφαση αναστολής της λειτουργίας του. Ωστόσο, το σχολείο κατέθεσε στα τέλη Σεπτέμβρη φάκελο, όπου περιλαμβάνεται η μελέτη στατικής επάρκειας. Ο ΕΟΠΠΕΠ, παρά την αντίθεση των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, εργοδοτικών φορέων) στο Δ.Σ. του, αρνήθηκε να εξετάσει το νέο φάκελο. Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, δε, αν και επικαλείται ενδεχόμενο ζήτημα στατικότητας, αποδέχεται τη μη εξέταση του φακέλου του σχολείου από τον ΕΟΠΠΕΠ, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά.
Για ποιο λόγο το δικαστήριο, γνωρίζοντας ότι το κλείσιμο ενός μεγάλου σχολείου έχει τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις σε μαθητές και εργαζόμενους, δεν αξιώνει από τον ΕΟΠΠΕΠ να εξετάσει το φάκελο με τα νέα στοιχεία;
v Ποιοι πιέζουν και για ποιους λόγους να μπει «λουκέτο» στα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου;
Είναι φανερό ότι ασκούνται ισχυρές πιέσεις από συγκεκριμένους κοινωνικούς και επιχειρηματικούς κύκλους, ώστε να κλείσει το σχολείο και να διαμοιραστούν τα ιμάτιά του στους «εκλεκτούς»”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος