Ψήφισμα Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Λάρισας για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Με ψήφισμα ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας καταδικάζει τον πόλεμο στην Ουκρανία και ζητά να μην έχει η χώρα μας καμία εμπλοκή.

“Η έναρξη των πολεμικών συγκρούσεων με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι η αφετηρία ενός ακόμη ιμπεριαλιστικού πολέμου και το επόμενο βήμα στην κλιμάκωση των ανταγωνισμών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με την Ρωσία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης με επίδικο τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.
Το κρίσιμο ζήτημα για τους εργαζόμενους, για κάθε απλό άνθρωπο που ανησυχεί είναι το να απεμπλακεί η χώρας μας απ’ αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς , στους οποίους συμμετέχει με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων κυβέρνησης, καθώς βάζει τον λαό μας στο στόχαστρο. Ήδη 12 ελικόπτερα Apache προωθήθηκαν μέσω της βάσης ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, στην Πολωνία, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των αμερικάνικων δυνάμεων στην Αν. Ευρώπη απέναντι στην Ρωσία. Καθ’ όλη την διάρκεια των προηγούμενων μηνών ΝΑΤΟϊκά πολεμικά αεροσκάφη και drones εφορμούσαν από την 110 Πτέρυγα Μάχης στην πόλη μας για να περιπολούν στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και της Αν. Ευρώπης.
Επιβεβαιώνεται ξανά ότι με την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις, που δρομολόγησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και μονιμοποιεί τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, η χώρα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη στρατιωτική αμερικανική βάση και σε κέντρο προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων, με τον κίνδυνο για τον λαό μας να μεγαλώνει μέρα με την μέρα.
Γι’ αυτό αναπαράγουν μια επικίνδυνη αυταπάτη όσοι, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, παρουσιάζουν τις λυκοσυμμαχίες ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ ως «απάνεμο λιμανάκι» στην θύελλα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και των ανταγωνισμών και την παρουσία των ΝΑΤΟϊκών βάσεων ως «εγγυήσεις ασφάλειας».
Ο λαός μας οι εργαζόμενοι να απορρίψουν τα κάλπικα διλλήματα που βάζουν οι εκμεταλλευτές μας για να διαλέξουμε τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστή, τον ένα ή το άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο, την ευρωατλαντική συμμαχία ή την καπιταλιστική Ρωσία. Και στις δύο επιλογές ο λαός βγαίνει χαμένος. Καμία δεν λύνει τα προβλήματά του με την ακρίβεια ,την πανδημία κ.α. που μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο.
Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις καλούμε τους εργαζόμενους, τον λαό της περιοχής μας να δυναμώσουν των αγώνα για απεμπλοκή-καμία συμμετοχή της χώρας στο νέο πολεμικό σφαγείο για το μοίρασμα των αγορών, εδαφών και πλουτοπαραγωγικών πηγών.
Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα:
 Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις και στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο, στη Σούδα και στην Αλεξανδρούπολη, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές και να μη χρησιμοποιηθούν για επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
 Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
 Την επιστροφή όλων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.
 Την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις και να συμβάλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος