Συναγερμός σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν: Ενεργοποιήθηκε η αεράμυνα μετά από επιθέσεις με πυραύλους και drones

Ο στρατός του Κουβέιτ ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις αεράμυνας της χώρας αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή «εχθρικές» επιθέσεις που περιλαμβάνουν πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα συστήματα αεράμυνας έχουν τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή δράση για την αναχαίτιση των απειλών, χωρίς μέχρι στιγμής να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για την προέλευση ή την έκταση της επίθεσης.

Και στο Μπαχρέιν, όπου βρίσκεται μια σημαντική ναυτική βάση των ΗΠΑ, ήχησαν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο κάλεσε τους κατοίκους να «παραμείνουν ψύχραιμοι και να κατευθυνθούν στο πλησιέστερο ασφαλές μέρος».

Πηγές: Reuters, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος