Παρουσίαση βιβλίου για τον Γεωργάκη Ολύμπιο στην Ελασσόνα

Tα Best City Awards 2022 που διοργανώνει η Boussias, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, για 5η χρονιά ανέδειξαν κορυφαίες πρακτικές και λύσεις της χρονιάς που πέρασε, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων.

Παρ’ όλα αυτά, η Αυτοδιοίκηση με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, απάντησαν στις προκλήσεις της χρονιάς και απέδειξαν ότι με ευελιξία, καινοτομία και εμπιστοσύνη μπορούν να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ο Δήμος Ελασσόνας τιμώντας την σημαντικότερη σελίδα της νεότερης ιστορίας της χώρας και συμμετέχοντας στους πανηγυρικούς εορτασμούς για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, έχει διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων, όπως διοργάνωση συνεδρίων, εκθέσεων, ενώ έχει προχωρήσει και στην έκδοση βιβλίων, που αφορούν τους αγώνες του έθνους και τους ήρωες του

Αυτή την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση παιδικού βιβλίου από το Δήμο, για τη ζωή του ήρωα της Επανάστασης “Γεωργάκη Ολύμπιου”.

Η ιστορία του Γεωργάκη Ολύμπιου μοιάζει με παραμύθι και ως παραμύθι αποτυπώθηκε από τη συγγραφέα του, η οποία εξιστορεί την ιστορία του, η οποία δονεί τις ψυχές και τονώνει τα αισθήματα αγάπης για τον τόπο μας και την Ελλάδα.

Το βιβλίο έχει τίτλο «Ο Αγωνιστής από τον Όλυμπο – Γεωργάκης Ολύμπιος» και ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

  • Θωμάς Λιόλιος, ο οποίος έχει επιμεληθεί την έκδοση του βιβλίου και θα αναφερθεί στο περιεχόμενο, την κατάταξη της ύλης του βιβλίου και την θεματογραφία των κεφαλαίων.
  • Βασιλική Ματούλα – Παπαθανασίου, η συγγραφέας του βιβλίου, η οποία θα αφηγηθεί τη ζωή του ήρωα της Επανάστασης “Γεωργάκη Ολύμπιου”
  • Θανάσης Καραμπάλιος, σκιτσογράφος ο οποίος μέσα από τα σκίτσα του και τις αναφορές του θα μας μεταφέρει νοερά στην εποχή του 1821.

Την εικονογράφηση του βιβλίου έχει επιμεληθεί ο καταξιωμένος Ελασσονίτης σκιτσογράφος  Θανάσης Καραμπάλιος, ο οποίος επιμελείται τη γνωστή σειρά κόμικς 1800.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος