Παρουσίαση βιβλίου «Ένας Κύπριος αγνοούμενος στις στράτες της Σμύρνης»

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της Τέρψας Αγαθοκλέους-Παπακώστα “Ένας Κύπριος αγνοούμενος στις στράτες της Σμύρνης”, διοργανώνουν το Σάββατο 4 Ιουνίου,  ο Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso Λάρισας και οι εκδόσεις Γερμανός με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού – Επιστημών Δήμου Λαρισαίων,  με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιάτικη καταστροφή.

Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα και σύμφωνα με την πλοκή του, μια επίσκεψη στο κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα στον Πενταδάκτυλο της κατεχομένης Κύπρου, από έναν καταδρομέα που πολέμησε εκεί κατά τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής του 1974, γίνεται αφορμή για να «προβληθούν» σαν σε σκηνές κινηματογραφικής ταινίας όσο προηγήθηκαν στην μαρτυρική Μεγαλόνησο και οι συνέπειες της εισβολής.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ελπίδα Ευαγγέλου ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρώην πρόεδρος του Palso Λάρισας   Βασίλης Ευαγγέλου.

Αποσπάσματα, απαγγελίες και αφήγηση ιστορικών γεγονότων θα διαβαστούν εκτός από τη συγγραφέα και από την  Λίτσα Αντωνίου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Γκιάστας.

Η παρουσίαση θα γίνει  στις 8μ.μ στο Χώρο Πολιτισμού -Λογοτεχνική Γωνιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος