Ο Ν. Πουτσιάκας για τις πλημμύρες στα παράλια του δήμου Τεμπών

Μεσάγγαλα, Καστρί Λουτρό, παραλίες της Αιγάνης του Δήμου Τεμπών, για μία ακόμη φορά στη δίνη της πρώτης νεροποντής, σημειώνει ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης “Αλμα προόδου για τον δήμο Τεμπών” κ. Ν. Πουτσιάκας, ζητώντας να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για τις πολεοδομικές μελέτες στη συγκεκριμένη περιοχή των παραλίων του ν. Λάρισας.

Ο κ. Πουτσιάκας κάνει λόγο για “λυπηρές εικόνες που ξαναβλέπουμε, μέσα σε ένα πλημμυρισμένο τοπίο, τον πολύπαθο οικισμό. Ένας οικισμός ξεχασμένος, που δομείται εδώ και 60 χρόνια, χωρίς σχέδιο, χωρίς όργανα, χωρίς βοήθεια από τις εκάστοτε τοπικές (δημοτικές και περιφερειακές) αρχές, αλλά και καμιά μέριμνα από το κεντρικό κράτος.
Οι απεγνωσμένες κραυγές των κατοίκων, που τόλμησαν να ελπίσουν στο όνειρο και να επενδύσουν το υστέρημά τους για μια αξιοπρεπή διαβίωση για ανθρώπινες αλλά και ιαματικές διακοπές, για άλλη μία φορά πέφτουν στο κενό, σε μη ευήκοα ώτα και σε μη πεφωτισμένα πνεύματα.
Ο Ν. Πουτσιάκας για τις πλημμύρες στα παράλια του δήμου Τεμπών
Οι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, για πολλοστή φορά βλέπουν τα όνειρά τους να διαψεύδονται, όπως οι παραπλανητικές υποσχέσεις του κάθε επαγγελματία πολιτικάντη τις παραμονές των εκλογών.
Ένας οικισμός με περισσότερες από 4.000 κατοικίες, που τον μισό χρόνο διαμένουν περισσότεροι από 35.000 κόσμος, σε μία από τις ωραιότερες και καθαρότερες θάλασσες και την φημισμένη της ιαματική αμμουδιά, περιμένει τον από μηχανής θεό να του κάνει αποστραγγιστικά έργα.
Χωρίς ρυμοτομικό σχέδιο, χωρίς μελέτη οδοποιίας, χωρίς αποχέτευση και με ελλιπές δίκτυο ύδρευσης, εδώ και 32 χρόνια, από το Νοέμβριο του 1990, αραχνιάζει στα συρτάρια του υπουργείου χωροταξίας η πολεοδομική μελέτη Β΄ κατοικίας της μελετητικής ομάδας Β. Τσολάκη και παραμένει ξεχασμένη η τελευταία υπογραφή, λόγω ανικανότητας των εκάστοτε τοπικών αρχόντων.
Για να ξαραχνιάσει και να πάρει την τελική υπογραφή εφαρμογής χρειάζεται ακόμα η υδραυλική μελέτη, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις από τους υπεύθυνους του υπουργείου σε συνάντησή μας για αυτό το σκοπό το 2018. Χρειάζεται όμως κυρίως μια δημοτική αρχή με γνώση, όραμα και βούληση, που να πιστέψει και να εργαστεί για την πραγματοποίησή του, χωρίς καμία επιπλέον χρονοτριβή”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος