Ντίνος Αυγουστής: «Έλληνες Κύπριοι Αθεράπευτοι»

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων, ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου, οι εκδόσεις “ΓΕΡΜΑΝΟΣ” και το βιβλιοπωλείο “ΑΝΕΜΟΣ” σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του αναπληρωτή καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ντίνου Αυγουστή “ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ”.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τετάρτη 25 Μαϊου στις 8:30 το απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ζωή καλαφάτη, εκπαιδευτικός, συγγραφέας, αντιπρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου και ο Νίκος Ράπτης, δρ. Παιδαγωγικής, εκπαιδευτικός. Τον συντονισμό έχει ο δημοσιογράφος της Θεσσαλίας Τηλεόρασης Γιάννης Κολλάτος και κείμενα θα διαβάσει η δημοσιογράφος του Δημοτικού ραδιοφώνου, Ειρήνη Παπακαλούση και το μουσικό πρόγραμμα ο μαέστρος Θέμης Σαμαντζής.

Ντίνος Αυγουστής: «Έλληνες Κύπριοι Αθεράπευτοι»
“Στο πολυθεματικό αυτό βιβλίο καταγράφεται η μακραίωνη Ιστορία της Κύπρου από την αρχαιότητα μέχρι την Ανεξαρτησία. Παράλληλα γίνεται αναφορά σε μεγάλες μορφές Ελλήνων Κυπρίων που άφησαν το αποτύπωμα τους στον πολιτισμό, αρχαίο και σύγχρονο (μουσική, τέχνη, συγγραφή κ.λ.π.) στον ελληνικό αθλητισμό, και την πολιτική, καθώς και στο πεδίο της τιμής. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μεγάλο και ξεχωριστό κομμάτι της Ιστορίας μας, που η ελληνική πολιτεία (το κράτος των Αθηνών για την ακρίβεια) φρόντισε έντεχνα και φροντίζει ακόμη και σήμερα να κρατά στο σκοτάδι.
Τα γεγονότα που περιγράφονται είναι όλα αληθινά. Ιστορίες παραμυθένιες, που δεν είναι παραμύθια, ιστορίες για γενναίους, που χρόνια τώρα χόλιαζαν στα «αποκαΐδια της λήθης» και της ασθενούς εθνικής μνήμης μας. Ανεπανάληπτες ιστορίες δόξας αυτών που ψάχνοντας για τη λευτεριά είχαν παρέα μόνη, βουνά και ρεματιές. Ιστορίες σαν σκιές, κραυγές άναρθρες, ένα διαρκές σφυροκόπημα των ανδρειωμένων που οριοθετούν την πορεία μας. Ιστορίες άγνωστες στους πολλούς, που απαραίτητα πρέπει να μελετήσουμε και να προβάλουμε, για να διδαχτούμε από αυτές, κι όχι να αιθεροβατούμε, αφού οι καιροί «ου μενετοί».
Ιστορικές στιγμές, που άρχισαν να γράφονται από τότε που η Κύπρος αποπνέει ελληνικότητα, καθώς οι Δωριείς, οι Μυκηναίοι, οι Αχαιοί και άλλοι Έλληνες έφταναν στο νησί, έως και τις μέρες μας, σε έναν αέναο αγώνα λευτεριάς. Ιστορίες που γράφτηκαν από εκείνους, «όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Ποτέ από το χρέος μη κινούντες». Ιστορίες άγνωστες, δυστυχώς, στο ευρύ κοινό”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος