Μετά την κατάκτηση του πρώτου βραβείου από το Αρχοντικό Γεωργίου Σβαρτς στα Αμπελάκια, στον διαγωνισμό Tourism Awards 2025, στην ενότητα Tourist Attractions and Events, Νέα Μουσεία & Επισκέψιμοι Χώροι Πολιτισμού – διαγωνισμό στον οποίο βραβεύτηκε και το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας με το δεύτερο βραβείο – ανακοινώθηκε νέα διάκριση για το μνημείο: βραβείο για τον φωτισμό του στον διεθνή διαγωνισμό LIT-Lighting Design Awards 2024, στην κατηγορία Heritage Lighting Design, όπως γνωστοποιεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ν. Λάρισας.
Τα LIT-Lighting Design Awards είναι διεθνής διαγωνισμός που επιβραβεύει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα στον τομέα του φωτισμού. Ο φωτισμός του μνημείου, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου της συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του Αρχοντικού, με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, αναδεικνύει τα αρχιτεκτονικά στοιχεία και τις οροφογραφίες, ενώ προστατεύει τα ευαίσθητα υλικά μέσω LED φωτιστικών χωρίς υπεριώδη και υπέρυθρη ακτινοβολία.
Ιεραρχημένος σχεδιασμός εξασφαλίζει ισορροπία ανάμεσα σε εκθέματα, διακοσμητικά και περιβάλλοντα χώρο, με στόχο τη δημιουργία οπτικής αρμονίας.
Η μελέτη για τον φωτισμό ανάδειξης εκπονήθηκε από τις αρχιτέκτονες φωτισμού Άννα Σμπώκου, Μελίνα Λασιθιωτάκη και Βασιλική Μαλακάση της εταιρείας ASLight Studio.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος