Λάρισα: Συνέδριο για την καινοτομία στο Δημόσιο – Τι είπε ο Μ. Βορίδης

Η άσκηση της δημόσιας διοίκησης σε κεντρικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο με έξυπνο και καινοτόμο τρόπο είναι το ζητούμενο συνεδρίου που διεξάγεται στη Λάρισα, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

Στη συζήτηση που ανοίγει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, μπαίνουν οι διαδικασίες που ταλαιπωρούν τους δημότες, τα προβλήματα στην άσκηση της δημόσιας διοίκησης με σκοπό να βελτιωθούν, όχι μόνο μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, αλλά με τρόπο καινοτόμο σε ότι αφορά τις καθ’ αυτές διαδικασίες.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Παρασκευή Δραμαλιώτου, ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η χρήση για πρώτη στις 17 Δεκεμβρίου, ενός online τεστ πολλαπλών επιλογών με λογισμό τεχνητής νοημοσύνης, με βάση το οποίο θα επιλεγούν οι υποψήφιοι για το πρόγραμμα επιτελικών στελεχών.

“Στο υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζουμε ένα νέο νομοθετικό περιβάλλον για να αναπτυχθεί η καινοτομία στη δημόσια διοίκηση”, ανέφερε ο Μάκης Βορίδης που άνοιξε τις εργασίες του συνεδρίου στη Λάρισα.

Για τις εκλογές

Λάρισα: Συνέδριο για την καινοτομία στο Δημόσιο – Τι είπε ο Μ. ΒορίδηςΣε κουβέντα με τους δημοσιογράφους ο κ. Βορίδης αναφερόμενος στην ημερομηνία των εκλογών είπε: «Όποια μέρα θέλετε τις κάνουμε τις εκλογές, δεχόμαστε και παραγγελίες». Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, σχολίασε ότι το στοιχείο που ξεχωρίζει τα τελευταία επτά χρόνια είναι πως σταθερά η Ν.Δ βρίσκεται ξεκάθαρα μπροστά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος