ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Παραμένει το πρόβλημα δυσοσμίας στη Χάλκη Λάρισας

“Παραμένει το πρόβλημα της δυσοσμίας και της ρύπανσης από μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από βιομάζα στη Χάλκη Λάρισας και, παρά τις υποσχέσεις της περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση.

Σύμφωνα με τα όσα σημειώνονται στην ανακοίνωση, “η εταιρεία λειτουργεί εδώ και μια δεκαετία δίχως κτηνιατρική άδεια και χωρίς να τηρεί 9 από τους όρους της ΜΠΕ, χωρίς να έχει καμία επίπτωση, όλα αυτά τα χρόνια”.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να ενημερώσει δημόσια αναφορικά με το τι πρόκειται να κάνει, αφού, όπως σημειώνει, τίποτα δεν έχει αλλάξει επί της ουσίας. “Θα διακόψει προσωρινά τη λειτουργία της εταιρείας μέχρι να πάρει τα αναγκαία μέτρα ή εφόσον δεν τα παίρνει θα διακόψει οριστικά τη λειτουργία της;” ρωτούν τα μέλη της παράταξης.

Τέλος, η Λαϊκή Συσπείρωση, καλεί τους κατοίκους της Χάλκης να μην περιμένουν ουσιαστικές λύσεις από όσους δημιούργησαν και διατηρούν “το αντιλαικό πολιτικό και νομικό πλαίσιο που παραδίδει την παραγωγή της ενέργειας στους επιχειρηματικούς ομίλους”. Και υπογραμμίζει πως ο “μόνος τρόπος που μπορεί να αναγκαστούν εταιρεία, κυβέρνηση, αποκεντρωμένη διοίκηση, περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος, να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για να σταματήσει η δυσοσμία και η ρύπανση από την συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού από βιομάζα, είναι ο δικός τους μαζικός και αποφασιστικός αγώνας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος