Kόντρα Αγοραστού – ΣΥΡΙΖΑ για τον Αχελώο

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ.Αγοραστός και τη Ν.Ε Λάρισα του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του Αχελώου, μετά και τα όσα υποστήριξε ο κ. Αγοραστός στη χθεσινή του ομιλία στη εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου του Κιλελέρ. Στη φράση του περιφερειάρχη “δώστε μας τον Αχελώο και θα τον φτιάξουμε” η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ απαντά ” Η προτροπή της εισαγωγής είναι δημαγωγική και μεγαλοϊδεατική που εκμεταλλεύεται το μύθο του Αχελώου ανάγοντάς τον σε πανάκεια για τη λύση των αγροτικών προβλημάτων. Ας τον αφήσουμε στην ησυχία του τον Αχελώο και μη τον εκτρέπουμε σε κάθε γιορτασμό του Κιλελέρ”
H ανακοίνωση της Περιφέρειας
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι έτοιμη να αναλάβει το έργο του Αχελώου και το σύνολο της διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε από το Κιλελέρ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Δώστε μας τον Αχελώο και θα τον φτιάξουμε, όπως παραλάβαμε την Κάρλα που ήταν στάσιμη επί χρόνια και παραδώσαμε το μεγαλύτερο περιβαλλοντικά έργο στα Βαλκάνια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός. «Δεν γίνεται ένα κράτος να διοικείται μόνο από την Αθήνα. Η περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αποδείξει ότι αγαπά την ευθύνη. Δηλώνουμε έτοιμοι να αναλάβουμε και την ευθύνη της ολοκλήρωσης του έργου του Αχελώου. Είναι θέμα ζωής να έρθει νερό στον θεσσαλικό κάμπο. Χωρίς νερό, δεν υπάρχει ζωή. Όσες επιδοτήσεις και να δοθούν, χωρίς εύφορη γη θα πάνε χαμένες. Είναι θέμα επιβίωσης για το σύνολο του αγροτικού κόσμου στη Θεσσαλία» πρόσθεσε.
Η ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ
«ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ»
«Δώστε μας την ευθύνη, δώστε μας την δυνατότητα να φτιάξουμε εμείς τα έργα του Αχελώου, να ολοκληρώσουμε όλα τα έργα μεταφοράς νερού, είναι θέμα επιβίωσης» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός μιλώντας στο μνημείο του Κιλελέρ για τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής στη Θεσσαλία.
Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από τη συγκεκριμένη ρήση του Αγοραστού;
Επιλέγουμε την ανάγνωση όσων κρύβονται πίσω από τις λέξεις. Ο περιφερειάρχης πλασάρει αυτάρεσκα υπευθυνότητα και ικανότητα εκτέλεσης έργων, χωρίς να μπει στον κόπο να θεμελιώσει τη θέση της αναγκαιότητας εκτέλεσης των υπολειπόμενων έργων. Δεν τον απασχολεί δηλαδή η μελέτη οικονομικής σκοπιμότητας του έργου (κόστος κατασκευής του έργου και του δικτύου διανομής του αρδευόμενου νερού και τα οικονομικά αποτελέσματα λόγω αύξησης των αρδευόμενων εκτάσεων). Θεωρεί αυτονόητο ότι το έργο είναι αναγκαίο χωρίς αυτήν, παραγνωρίζει ακόμη στη σύγκριση που κάνει με το έργο της Κάρλας, ότι η Κάρλα χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ, ενώ ο Αχελώος είχε αποκλεισθεί λόγω περιβαλλοντικών προβλημάτων. Τι ζητάει λοιπόν ο Περιφερειάρχης; Να του παράσχουν επαρκή χρηματοδότηση γιατί ο ίδιος θεωρεί ότι τα νερά του Αχελώου μόνο μπορούν να σώσουν τον κάμπο από την παραγωγική υποβάθμιση;
Η ματιά του κ. Αγοραστού είναι μονοσήμαντη. Γι αυτό δεν αντιλαμβάνεται ότι με την ψήφιση των διαχειριστικών σχεδίων των υδάτων της λεκάνης απορροής Θεσσαλίας κατευθύνουν τη χρηματοδότηση έργων για την άρδευση του Θεσσαλικού κάμπου σε μικρά φράγματα και λιμνοδεξαμενές και λοιπά συνοδευτικά.
Η προτροπή της εισαγωγής είναι δημαγωγική και μεγαλοϊδεατική που εκμεταλλεύεται το μύθο του Αχελώου ανάγοντάς τον σε πανάκεια για τη λύση των αγροτικών προβλημάτων. Ας τον αφήσουμε στην ησυχία του τον Αχελώο και μη τον εκτρέπουμε σε κάθε γιορτασμό του Κιλελέρ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος