Φ. Τρυποσκιάδης: Πιο επικίνδυνος ο κορονοϊός για την καρδιά από πιθανή επιπλοκή λόγω εμβολίου

Κατηγορηματικός ότι ο κορονοϊός, ακόμη και αν τον έχει περάσει κανείς ελαφρά, μπορεί να βλάψει σοβαρότερα την υγεία της καρδιάς μήνες μετά, σε σχέση με την πιθανότητα να νοσήσει η καρδιά ως παρενέργεια του εμβολίου της pfizer, εμφανίστηκε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Καρδιολογίας Φίλιππος Τρυποσκιάδης.

Φ. Τρυποσκιάδης: Πιο επικίνδυνος ο κορονοϊός για την καρδιά από πιθανή επιπλοκή λόγω εμβολίου

Ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ανέφερε “ότι πανελλαδικά σε περίπου μισό εκατομμύριο εμβολιασμένων με pfizer και με τις δύο δόσεις, 25 με 30 περιστατικά εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό.
Πρόκειται για νεαρές κυρίως ηλικίες, κάτω των 40 ετών, με πολύ ήπια νόσηση που πέρασε μόνη της. Στη Λάρισα, 42χρονος άνδρας λίγες μέρες μετά τη β δόση του εμβολίου της pfizer, αισθάνθηκε έντονο πόνο στο στήθος. Εισήχθη στο ΠΓΝΛ, έγινε στεφανιογραφία για να αποκλειστεί το έμφραγμα και διαγνώστηκε με μυοκαρδίτιδα. Το περιστατικό αναφέρθηκε αρμοδίως προς διερεύνηση-συσχέτιση με το εμβόλιο. Ο άνδρας πήρε εξιτήριο την τέταρτη μέρα, βρίσκεται στο σπίτι του, οι γιατροί παρακολουθούν την υγεία του και θα επαναλάβουν μαγνητική ελέγχου το επόμενο διάστημα
“.

Ο κ.Τρυποσκιάδης εκτιμά, ότι ο κίνδυνος από πιθανή μυοκαρδίτιδα ως παρενέργεια του εμβολίου είναι πολύ πολύ μικρότερος σε σχέση με τον κίνδυνο η καρδιά να νοσήσει σοβαρά μετά από προσβολή του ατόμου με κορονοϊό, ακόμη και αν τον περάσει ελαφρά.

Παγκοσμίως, τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας μετά το εμβόλιο της pfizer είναι πολύ λίγα και στο 95% αυτών η νόσος ήταν πολύ ήπια.
Στο Ισραήλ σε 5 εκ εμβολιασμένων με pfizer υπήρξαν 275 περιστατικά μυοκαρδίτιδας και ανάλογα είναι τα ποσοστά και σε μελέτη στις ΗΠΑ, ανέφερε ο καθηγητής καρδιολογίας που γνωστοποίησε στο κοινό ότι ο ίδιος και η σύζυγος του εμβολιάστηκαν με pfizer και τα τρία του παιδιά ηλικιών,29 και 34, με το εμβόλιο της Astra.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος