Ερώτηση Γ. Λαμπρούλη για την διακοπή ρεύματος στον ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου

Για τη διακοπή ηλεκτροδότησης από την ΔΕΗ Α.Ε. στον ΤΟΕΒ – Μάτι – Τυρνάβου – Αμπελώνα στο ν. Λάρισας, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Λάρισας Γ. Λαμπρούλης.
Ο κ. Λαμπρούλης, επισημαίνει μεταξύ άλλων στην ερώτηση του: “Αντιμέτωποι με ένα τεράστιο πρόβλημα που μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τη σοδειά τους, βρίσκονται οι αγρότες που ανήκουν στον ΤΟΕΒ (Μάτι – Τύρναβο – Αμπελώνα) με έδρα τον Αμπελώνα στο Νομό Λάρισας.
Λόγω οφειλών προς τη ΔΕΗ Α.Ε. η εταιρεία προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να έχει σταματήσει η άρδευση νερού (λόγω μη λειτουργίας των αντλιοστασίων) και κατ’ επέκταση το πότισμα των καλλιεργειών (δενδρώδεις καλλιέργειες, περιβόλια, καλαμπόκι, βαμβάκι κ.ά.).
Παρά τις πολύμηνες συζητήσεις μεταξύ των αρμοδίων (ΤΟΕΒ, ΔΕΗ, κυβέρνηση) το πρόβλημα μέχρι σήμερα παραμένει. Η ΔΕΗ ζητάει το 30% συνολικών οφειλών ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ που, όπως ισχυρίζεται, δεν έχει να καταβάλει ο ΤΟΕΒ.
Μάλιστα αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο με αυξημένες ανάγκες για άρδευση και οι επιπτώσεις στην παραγωγή θα είναι καταστροφικές. Ερωτάται ο κ. Υπουργός σε τι ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, να εξασφαλιστεί άμεσα, μόνιμα, με επάρκεια, με φθηνό νερό η άρδευση της περιοχής;”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος