Έκθεση προϊόντων μαθητών του τομέα Γεωπονίας του ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022, οι μαθητές και μαθήτριες του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ Τυρνάβου παρουσίασαν προϊόντα που παρασκεύασαν στα πλαίσια των εργαστηρίων τους, όπως : λικέρ (ρόδι, μέντα-δυόσμος), γλυκό κουταλιού καρότο, μαρμελάδα κυδώνι, ελιές ξιδάτες, σάλτσα τομάτας, αποξηραμένη ρίγανη, αποξηραμένο φασκόμηλο, αποξηραμένη λεβάντα, κηραλοιφές με αιθέρια έλαια (δεντρολίβανου, μέντας, φασκόμηλου), σπαθόλαδο, αρωματικά σαπούνια με αιθέρια έλαια και αρωματικά κεριά.

Έκθεση προϊόντων μαθητών του τομέα Γεωπονίας του ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από τις πρώτες ύλες παρασκευής των προϊόντων παράγονται σε καλλιέργειες στο χώρο του σχολείου.

Έκθεση προϊόντων μαθητών του τομέα Γεωπονίας του ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Επίσης, στην εκδήλωση εκτέθηκαν και χριστουγεννιάτικες κατασκευές από φυσικά και από ανακυκλώσιμα υλικά.

Έκθεση προϊόντων μαθητών του τομέα Γεωπονίας του ΕΠΑΛ Τυρνάβου
Για την παρασκευή των προϊόντων αξιοποίησαν και εφάρμοσαν γνώσεις σχετικά με τα διάφορα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας των τροφίμων, της επεξεργασίας και συντήρησή τους, τον τρόπο συσκευασίας τους ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητά τους, καθώς και την εφαρμογή κριτηρίων υγιεινής και ασφάλειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος