Εξωστρέφεια, διασύνδεση, οραματισμός οι νέοι στόχοι για την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Οι στόχοι της νέας διοίκησης σε οργανωτικό και καλλιτεχνικό επίπεδο τέθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας.

Η νέα αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Κατερίνα Κόσσυβα περιέγραψε τους στόχους, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, τη διαφύλξη, συντήρηση, διαχείριση, μελέτη και τον εμπλουτισμό των συλλογών καθώς και την εύρυθμη καθημερινή λειτουργία και την εσωτερική οργάνωση της Πινακοθήκης, με τις βελτιώσεις που απαιτούνται.

Σε καλλιτεχνικό επίπεδο, σημείο αναφοράς αναμένεται να αποτελέσει η διοργάνωση θεματικών εκθέσεων που απασχολούν τη σύγχρονη πραγματικότητα, πάντα σε συνεργασία με την Καλλιτεχνική Επιτροπή του φορέα, η διατομεακότητα, η εκπαίδευση και αισθητική καλλιέργεια του κοινού, η προσέλκυση νέων κατηγοριών κοινού, η προώθηση της έρευνας με τη συγκριτική μελέτη της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της ιστορίας, ο εμπλουτισμός των εκθέσεων, καθώς και η ενίσχυση της διασύνδεσης της Πινακοθήκης με τους καλλιτεχνικούς και επιστημονικούς φορείς, η υποστήριξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ο εμπλουτισμός τους, αλλά και η υποστήριξη του σημαντικού έργου των Εργαστηρίων της Πινακοθήκης και η διεύρυνσή τους. Κομβικό σημείο αποτελεί ο στόχος για τη διατύπωση ενός οράματος για την πόλη, μέσα από τη συμβολή των εικαστικών έργων.

Υπενθυμίζεται ότι η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠ «Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα», μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Ιανουαρίου 2024 έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Αθανάσιος Μαμάκος, Δήμαρχος Λαρισαίων

Αντιπρόεδρος: Αικατερίνη Κόσσυβα

Τακτικά μέλη: Άννυ Αρχιμανδρίτου, Βικτωρία Λύτρα, Νίκος Καραμούζας, Βασιλική Κοσμάνου, Ανδρονίκη Χατζηαβραάμ, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, Κωνσταντίνος Κόκκινος, Άννυ Περίφανου-Ψάρρα και Μιχαήλ Αναστασίου.

Αναπληρωματικά μέλη: Ηρακλής Γερογιώκας, Δημήτρης Γκουγκουλής, Αντιγόνη Καρύτσα, Ιωάννης Γρίβας, Φανή Νούλα, Αλέξανδρος Τσάτσος, Χρήστος Αγγελούλης, Θεόδωρος, Ιφιγένεια Σδούκου και Ιωάννα Καραβάνα. 

Στο πλαίσιο της ίδιας συνεδρίασης ο πρόεδρος της Πινακοθήκης, δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος τόνισε τον ρόλο που καλείται να επιτελέσει η Δημοτική Πινακοθήκη, με διαρκή εξέλιξη και τεράστια προσφορά στην εικαστική αισθητική παιδεία όλων των Λαρισαίων, και όχι μόνον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος