Δήμος Λαρισαίων: Ολοκληρώνεται η διανομή τροφίμων μέσω ΤΕΒΑ, στα σκαριά και Φ/Β πάρκο για την παροχή δωρεάν ρεύματος σε άπορους

Η στήριξη του δήμου Λαρισαίων είναι πολύπλευρη προς τις οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και είναι δικαιούχοι και του προγράμματος ΤΕΒΑ ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, στο πλαίσιο της διανομής των προϊόντων στους δικαιούχους. Ο κ. Καλογιάννης πρόσθεσε ότι εκτός από τις Κοινωνικές του δομές, με τις οποίες στηρίζει ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, ο δήμος Λαρισαίων προχωρά και το μεγάλο έργο δημιουργίας φωτοβολταϊκού πάρκου για κοινωφελείς σκοπούς.

Με την δημιουργία του πάρκου θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε σ’ αυτές τις οικογένειες δωρεάν ένα σημαντικό αριθμό KWh ηλεκτρικού ρεύματος, περίπου 2 – 2,5 χιλιάδες KWh καλύπτοντας έτσι την ετήσια κατανάλωση τους σε ρεύμα. Είναι η ματιά του δήμου Λαρισαίων και η κοινωνική του πολιτική γι αυτές τις οικογένειες, τις οποίες θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε μ’ αυτόν τον τρόπο“, υπογράμμισε ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Δήμος Λαρισαίων: Ολοκληρώνεται η διανομή τροφίμων μέσω ΤΕΒΑ, στα σκαριά και Φ/Β πάρκο για την παροχή δωρεάν ρεύματος σε άπορους

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φωτοβολταϊκό πάρκο είναι ισχύος 3 ΜW και με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας, που εισηγήθηκε ο δήμαρχος χωροθετήθηκε στο χωριό Ελευθεραί, έχει Διοικητικό Συμβούλιο και έχει ενταχθεί στο ΓΕΜΗ, ενώ εντός των ημερών, όπως εξήγησε ο κ. Καλογιάννης καταθέτει και αίτηση σύνδεσης στον ΔΕΔΔΗΕ. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του δήμου το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί μέσα στο 2024 και να λειτουργεί παράγοντας ρεύμα για κοινωφελείς σκοπούς και όχι στο πλαίσιο του net metering.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Λάρισας κ. Β. Πινακάς, ο οποίος βρέθηκε στη διανομή των προϊόντων με δηλώσεις του τόνισε ότι το πρόγραμμα ΤΕΒΑ αφορά 3.756 οικογένειες σε όλο το νομό, καλύπτοντας σχεδόν 7.000 άτομα. Το πρόγραμμα των διανομών θα ολοκληρωθεί με τον δήμο Ελασσόνας στις 31 Μαϊου, ενώ όπως διευκρίνισε η αντιδήμαρχος του δήμου Λαρισαίων κ. Ρ. Απρίλη στο δήμο Λάρισας, μέσω του ΤΕΒΑ προμηθεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης 2.020 οικογένειες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος