Δήμος Κιλελέρ: Πρεμιέρα στις πολιτιστικές δράσεις με τους «Βιβλιοφάγους»

Ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές δράσεις της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ με ένα μικρό φεστιβάλ βιβλίου με την ονομασία «Βιβλιοφάγοι». Πρόκειται για τη διεξαγωγή καθημερινών εργαστηρίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού σε έξι διαφορετικά χωριά του Δήμου Κιλελέρ.

Με αφορμή την επέτειο των διακοσίων χρόνων από το 1821 η δράση εξερευνά την έννοια της επανάστασης μαζί με τα παιδιά μέσα από παιδικά λογοτεχνικά βιβλία. Τα εργαστήρια που στήνονται στα χωριά είναι βιωματικά.
Χρησιμοποιούνται μουσικοκινητικά παιχνίδια, εικαστικά, παιχνίδια δημιουργικής γραφής και θεατρικές ασκήσεις. Κάθε μέρα δημιουργείται μια μικρή βιβλιοθήκη στους χώρους αναφοράς όπου πραγματοποιούνται τα εργαστήρια.
Δήμος Κιλελέρ: Πρεμιέρα στις πολιτιστικές δράσεις με τους «Βιβλιοφάγους»
Μετά το πέρας των εργαστηρίων γίνεται στο χώρο ανοιχτή συζήτηση με τους γονείς σχετικά με τα παιδικά βιβλία και επιπλέον προτείνεται η διεξαγωγή έκθεσης βιβλίου.
Πρόκειται για την πρώτη δράση που πραγματοποιείται αυτό το καλοκαίρι. Και σε αυτή τη δράση όπως και στις επόμενες που θα ακολουθήσουν τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα ασφαλείας για την πανδημία.
Οι «Βιβλιοφάγοι» παρουσιάστηκαν ήδη στο Καλαμάκι και στο Ομορφοχώρι και στη Χάλκη και θα ακολουθήσουν στις 30.07 η Γαλήνη, στις 31.07 το Ζάππειο και στην 01.08 το Αρμένιο με ώρες διεξαγωγής:
Προσχολική ηλικία: 18:30-19:00. Α, Β, Γ Δημοτικού: 19:00-20:30. Δ, Ε, Στ Δημοτικού: 19:00-20:30.
Τους «Βιβλιοφάγους» παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κ. Χατζηκωνσταντίνου, οι πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων Αλ. Καράτζιου και Γ. Χατζόπουλος και οι πρόεδροι του συλλόγου γονέων των δημοτικών σχολείων Ζ. Μουχλούλη και Δ. Σουλιώτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος