Αυξημένοι κατά 33% για τη Θεσσαλία οι πόροι από το νέο ΕΣΠΑ

Αυξημένο κατά 33% θα η χρηματοδότηση, που θα λάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του περιφερειακού προγράμματος ΕΣΠΑ 2021-2027, σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση να δοθεί το 1/3 των συνολικών πόρων στις Περιφέρειες της χώρας.

Συνολικά η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα λάβει το ποσό των 554 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση έγινε σήμερα κατά την εκδήλωση παρουσίασης του νέου ΕΣΠΑ, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη. Όπως επεσήμανε “το νέο ΕΣΠΑ, ύψους 8,2 δις ευρώ, στοχεύει στην Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ώστε να γίνει πιο πράσινη και πιο ψηφιακή, στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην πρόοδο της οικονομικής δραστηριότητας” τονίζοντας πως: “Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που όχι μόνο πήρε την έγκριση αλλά θέτει σε εφαρμογή τα πρώτα προγράμματα ενώ οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. ακολουθούν το 2023 και 2024”.

Αυξημένοι κατά 33% για τη Θεσσαλία οι πόροι από το νέο ΕΣΠΑ“Η νέα προγραμματική περίοδος του ΕΣΠΑ είναι μπροστά μας και έρχεται να θεραπεύσει προβλήματα τοπικού χαρακτήρα καθώς είναι στοχευμένο και θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στη χώρα” σημείωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης.

Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ο οποίος ξεκαθάρισε πως το ποσό των 554 εκατ. ευρώ που θα λάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αυξημένο κατά 33% της προηγούμενης περιόδου, θα διατεθούν για να υλοποιηθούν έργα που θα έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο. “Θα γίνουν νέα σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, υποδομές, θα βοηθηθούν ΑμΕΑ και θα δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις” διευκρίνισε.

Το νέο ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2021-2027 σχεδιάστηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες κι έρχεται να αλλάξει την Ελλάδα των επόμενων χρόνων σημείωσε ο Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρης Σκάλκος.

Αυξημένοι κατά 33% για τη Θεσσαλία οι πόροι από το νέο ΕΣΠΑΚατά την εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν Περιφερειάρχες της χώρας, Θεσσαλοί Δήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες από Ελλάδα και εξωτερικό, εργαζόμενοι στις Μονάδες Οργάνωσης Διαχείρισης του ΕΣΠΑ ανάρτησαν πανό, με το οποία ζήτησαν να σταματήσει η μισθολογική τους ανισότητα. Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης απάντησε στους εκπροσώπους των εργαζομένων, πως το θέμα που τους απασχολεί θα λυθεί έως τις ερχόμενες εκλογές και δεν θα πρέπει να αισθάνονται ανασφάλεια για το εργασιακό τους μέλλον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος