Παρουσιάζονται στην Λάρισα τα Περιφερειακά Προγράμματα ΕΣΠΑ – A. Γεωργιάδης: Aνάπτυξη και το 2023

Παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη ξεκίνησε το μεσημέρι στη Λάρισα η εκδήλωση για  την παρουσίαση των  Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2021-2027, την οποία διοργανώνουν το Υπουργείο Ανάπτυξης, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης “η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε επίπεδο ΕΕ που όχι μόνο πήρε έγκριση, αλλά θέτει και σε εφαρμογή τα πρώτα τομεακά προγράμματα. Δηλαδή τα πρώτα λεφτά από το νέο ΕΣΠΑ θα φθάσουν στην Ελλάδα ενώ οι άλλες χώρες θα ακολουθήσουν το 2023 και το 2024”.

Οι βασικοί άξονες του προγάμματος τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης θα επικεντρώνονται  “στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ώστε να γίνει πιο πράσινη και πιο ψηφιακή,  στην εξοικονόμηση ενέργειας  και στην πρόοδο της οικονομικής δραστηριότητας”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως “παρότι το 2023 θα είναι χρονιά επιβράδυνσης, η χώρα μας, σύμφωνα και  με τις προβλέψεις του ΔΝΤ, θα έχει ανάπτυξη και όχι ύφεση”.

Στην εκδήλωση  παρίστανται επίσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, ο  Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, οι περιφερειάρχες της χώρας, και υπηρεσιακοί παράγοντες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος