Αρνητικός για κορονοϊό ο φοιτητής στη Λάρισα-Αναστάτωση χθες από ψευδή είδηση

Αρνητικός στον covid-19, τον νέο κορονοϊό, αποδείχθηκε ο 23χρονος φοιτητής που πήγε προχθές στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στη συνέχεια στο ΠΓΝΛ, με ύποπτα συμπτώματα.

Ο φοιτητής είχε ταξίδεψει στο εξωτερικό και επέστρεψε με συμπτώματα παρόμοια με αυτά του νέου ιού.

Το δείγμα που ελήφθη στάλθηκε για ανάλυση στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο την ώρα που το δείγμα βρισκόταν ακόμη καθοδόν (χθες το πρωί) δημοσιεύθηκε σε τοπικό σάιτ η είδηση ότι ο νεαρός βρέθηκε θετικός. Η ψευδής είδηση διακινήθηκε γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας εύλογη ανησυχία. Σε μια περίπτωση, μάλιστα, την είδηση επιβεβαίωνε σύζυγος ιατρού που εργάζεται στο Πανεπιστημιακό!

Το απόγευμα, χθες, τελικά, έγινε από επίσημες πηγές γνωστό, ότι ο φοιτητής ΔΕΝ έχει προσβληθεί από κορονοϊό.

Σύμφωνα με όσα είπε πριν από λίγο στην ΕΡΤ Λάρισας ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας Δημήτρης Χορταργιάς, ο 23χρονος και η οικογένειά του θα κινηθούν νομικά.

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας με ανακοίνωσή της καταδίκασε “απερίφραστα τις “δημοσιογραφικές” ανακρίβειες που δήθεν ανακάλυψαν θετικά κρούσματα του κορονοϊού στη Λάρισα, πριν ακόμη τις επίσημες ανακοινώσεις των δομών υγείας. Η διατήρηση της σοβαρότητας στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας, είναι υποχρέωση των επαγγελματιών δημοσιογράφων, οι οποίοι στην περιοχή μας μέχρι τώρα τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας. Καλούμε όσους δημοσιογραφούν καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας να συνέλθουν. Δεν γίνονται όλα στη ζωή για ένα κλικ…Ας ελπίσουμε ότι θα είναι το πρώτο και τελευταίο «δημοσιογραφικό» κρούσμα, που με τη συμμετοχή ανεύθυνης «δημοσιογραφίας των πολιτών», δημιούργησε εύλογη ανησυχία στους πολίτες της Λάρισας και όχι μόνο”.

Η ανάρτηση του σάιτ:
“Με αφορμή το δημοσίευμα περί κρούσματος κορονοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας το οποίο τελικά δεν επιβεβαιώθηκε, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες ότι τούτο δεν οφείλεται σε πρόθεση παραπλάνησης. Αντιθέτως σκοπός μας ήταν να ενημερώσουμε το αναγνωστικό κοινό. Εξάλλου οι πηγές μας διά των οποίων μέχρι και σήμερα ενημερώνουμε τον κόσμο, ήταν απολύτως αξιόπιστες και όσα μας έχουν μεταφέρει ήταν απολύτως επιβεβαιωμένα.

Σε κάθε περίπτωση το «Τι Νέα Λάρισα;» ουδέποτε έχει δημοσιεύσει fake news, όμως παρόλα ταύτα αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για το γεγονός ότι αυτή τη φορά οι πηγές μας δεν ήταν σωστές.

Πρόθεση μας δεν ήταν επ’ ουδενί να διασπείρουμε τον πανικό, άλλωστε ήδη στην Ελλάδα ως αυτή την ώρα υπάρχουν 84 επιβεβαιωμένα κρούσματα με καλπάζοντα, δυστυχώς, ρυθμό.

Αυτό που μετράει τούτη τη στιγμή είναι να εστιάσουμε στον ορατό κίνδυνο και να παραμείνουμε όλοι μας ψύχραιμοι, λαμβάνοντας τα συνιστώμενα μέτρα πρόληψης του ΕΟΔΥ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος