Λάρισα: Παρουσίαση του βιβλίου “Το Ελληνοβλαχικό ιδίωμα του Κοκκινοπλού”

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, στα Καλύβια Ελασσόνας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου “Το Ελληνοβλαχικό Ιδίωμα του Κοκκινοπλού” του καθηγητή του Α.Π.Θ. κ. Βασιλείου Καϊμακάμη.

Στην  αρχή  της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Π.Ο.Π.Σ. Βλάχων κ. Μιχάλης Μαγειρίας απένειμε τιμητική πλακέτα στην οικογένεια Παλάγκα στην μνήμη του αείμνηστου Μπάμπη Παλάγκα. Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τον Πρόεδρο  της Π.Ο.Π.Σ. Βλάχων κ. Μιχάλη Μαγειρία και τον Αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Μπατζοτάσιο.

Λάρισα: Παρουσίαση του βιβλίου “Το Ελληνοβλαχικό ιδίωμα του Κοκκινοπλού”

Το βιβλίο έχει γίνει σύμφωνα με την πρόταση του γλωσσολόγου Καθηγητή του ΑΠΘ κ. Αντώνη Μπουσμπούκη  στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Π.Ο.Π.Σ.ΒΛΑΧΩΝ – ΑΠΘ – ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ το οποίο πραγματοποιήθηκε το 2022 και αφορούσε  την καταγραφή των ελληνοβλαχικών τοπικών ιδιωμάτων με το ελληνικό αλφάβητο.

Την έκδοση του βιβλίου χρηματοδότησε η Οικογένεια Παλάγκα στη μνήμη του Μπάμπη Παλάγκα. Το βιβλίο, παρακαταθήκη για τη διάσωση του ελληνοβλάχικου ιδιώματος του Κοκκινοπλού, θα διανεμηθεί ΔΩΡΕΑΝ στις οικογένειες Κοκκινοπλιτών σε όλη την Ελλάδα μέσω των τοπικών Συλλόγων Κοκκινοπλιτών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του δήμου Ελασσόνας, Πρόεδροι και Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Κοκκινοπλιτών και πλήθος κόσμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος