Βαρυκό Φλώρινας: Αρκούδα ρημάζει το ζωικό κεφάλαιο

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με την αρκούδα στο Βαρυκό, όπου κάθε βράδυ κυκλοφορεί στους δρόμους του χωριού, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που την περιβάλλουν, και μόλις διαπιστώσει την απουσία ανθρώπου, εισβάλει σε κοτέτσια και αποδεκατίζει τον πληθυσμό, ενώ, μέχρι σήμερα, από τις επιθέσεις της δεν έχουν γλιτώσει και μεγαλόσωμα  ζώα.

Σύμφωνα με τον κάτοικο  Βασίλη Μίχο, οι συγχωριανοί του είναι αγανακτισμένοι γιατί οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο ζωικό κεφάλαιο είναι τεράστιες, διαπιστώνοντας καθημερινά τις απώλειες, φαινόμενο που και λόγω κρίσης, προσλαμβάνει οικονομικές διαστάσεις, ενώ, κυριαρχεί ο φόβος για τυχόν συναπαντήματα με την αρκούδα που θα απειλήσουν τη ζωή τους, γι αυτό τον χειμώνα τα μικρά παιδιά επιστρέφουν νωρίς στα σπίτια τους και το καλοκαίρι οι αγρότες αποφεύγουν να παραμένουν αργά στην ύπαιθρο.

Οι εκκλήσεις προς τον «Αρκτούρο» και το Δασαρχείο  δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, το αίτημα των κατοίκων για ασφάλεια και προστασία παραμένει, αφενός για τη ανθρώπινη ζωή κι αφετέρου για την περιουσία τους. Πάντως τα τέσσερα τελευταία βράδια η αρκούδα είναι άφαντη

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος