Θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά

Το Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» και το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» οργανώνουν, στις 14 και 15 Αυγούστου 2021, Σάββατο και Κυριακή, θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά. Το Σάββατο 14 Αυγούστου 2021 θα τελεστεί όρθρος και Θεία Λειτουργία, θα ακολουθήσει η προσκύνηση της σεπτής Ιεράς Εικόνας και το απόγευμα θα γίνει ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρχιερατικής συγχοροστασίας. Την Κυριακή 15 Αυγούστου 2021το πρωί θα γίνει Θεία Λειτουργία και Θεία Κοινωνία για τους πιστούς στον μικρό Ιερό Ναό, θα ακολουθήσει Όρθρος και Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βέροιας- Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει Έξοδος της Αγίας Εικόνας και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη ενώ το απόγευμα θα ακολουθήσει πανηγυρικός μεθεόρτιος Εσπερινός.

Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει  ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, την αξιωματική αντιπολίτευση θα εκπροσωπήσει ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης.

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής θα εκπροσωπήσει ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Αρβανιτίδης. Το ΚΚΕ θα εκπροσωπήσει ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Λεωνίδας Στολτίδης. Στο ιερό προσκύνημα θα παραστεί και θα τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χαράλαμπος Λαλούσης.

Επίσης στις εκδηλώσεις θα παραστούν βουλευτές της περιοχής, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, πρόεδροι Ποντιακών Σωματείων και εκπρόσωποι φορέων.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που προβλέπει η πολιτεία για την αποφυγή συνωστισμού και  την τήρηση μέτρων προστασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος