Στοχευμένες δειγματοληψίες με χιλιάδες τεστ στους πολίτες της Δ. Μακεδονίας

Στην αύξηση του αριθμού των ελέγχων για κορωνοϊό στους πολίτες της  Δυτικής Μακεδονίας, προχωρά η Περιφέρεια  σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τον λοιμοξιωλόγο Ιορδάνη Ρωμιόπουλο, καθώς θα πραγματοποιηθούν επιπλέον δέκα χιλιάδων γρήγορων τεστ για τους αντίστοιχους ελέγχους που θα διενεργηθούν και στις  Περιφερειακές Ενότητες.

Ωστόσο συνεχίζetai η ιχνηλάτηση των θετικών κρουσμάτων στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο προσέλευσης των πολιτών με ραντεβού για έλεγχο κορωνοϊού, που λειτουργεί στην πόλη της Κοζάνης κοντά στο Κέντρο Υγείας, που έχει δημιουργήσει η Περιφερειακή Αρχή. Το ίδιο ακριβώς μοντέλο οργανώνεται και για τις πρωτεύουσες των τριών άλλων Π.Ε. Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών καθώς και για την πόλη της Πτολεμαΐδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα από τις νέες αυτές δομές προγραμματίζονται στοχευμένες δειγματοληψίες σε όλη την έκταση της Περιφέρειας για τον έγκαιρο εντοπισμό και την αντιμετώπιση όσο το δυνατόν περισσότερων κρουσμάτων υπό την αιγίδα του προσωπικού του ΕΟΔΥ αλλά και των εθελοντών ιατρών μέλη όλων των ιατρικών συλλόγων της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς έντονη είναι η ανησυχία με τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων στην περιοχή.

Τέλος η   Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα διενεργήσει  rapid test,  σε εργαζόμενους και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε ταχυμεταφορές, υπηρεσίες courier, delivery και διανομής κατ’ οίκον και σε όλους όσοι παρέχουν σχετικές υπηρεσίες, καθώς  καθημερινά βρίσκονται σε επαφή με πολίτες και διατρέχουν υψηλό κίνδυνο. Ανάλογα γραφεία των Κινητών Ομάδων Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ) θα δημιουργηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και στις Π.Ε Καστοριάς, Π.Ε Γρεβενών και Π.Ε Φλώρινας όπου θα δοθεί η δυνατότητα για τη διενέργεια αντίστοιχων τεστ.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος