Στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας με όχημα υδρογόνου ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης (βίντεο)

Το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου ο Πρωθυπουργός Κ. Μητδσοτάκης έφτασε στο κτήριο της Περιφερειακης Αρχής για την παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Δ. Μακεδονίας, οδηγώντας το πρώτο όχημα στην Ελλάδα που κινείται με υδρογόνο.

Στο αναπτυξιακό όραμά του για τη Δυτική Μακεδονία με έργα συνολικού ύψους 4 δις € που θα αλλάξουν την σημερινή εικόνα και θα δρομολογήσουν, μέσω επενδύσεων, πολλές, δημόσιες και ιδιωτικές θέσεις εργασίες, ώστε να γίνει πράξη η Δίκαιη πράσινη μετάβαση, αναφέρθηκε, κατά τη σημερινή του επίσκεψη, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας στην περιοχή, από την Πτολεμαΐδα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. “Πρόκειται για μια σειρά έργων ύψους 4 δισεκατομμυρίων που θα αλλάξουν την όψη της περιοχής σας, που θα δρομολογήσουν πολλές νέες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις… Πετύχαμε πολλά αυτά τα τέσσερα χρόνια, αλλά αντιμετωπίσαμε και πολύ μεγάλες δυσκολίες. Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν χρειάστηκε να διαχειριστεί τόσες κρίσεις, όσες η δική μας. Όμως σήμερα, παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από ό,τι ήταν το 2019, όταν μας ανέθεσαν οι Έλληνες την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου… Πιστεύω στις μεγάλες ευκαιρίες που μπορούν να δρομολογηθούν εδώ για την περιοχή σας. Και να μας έχετε εμπιστοσύνη, να μου έχετε εμπιστοσύνη, ότι όλα όσα θα ακούσετε σήμερα θα γίνουν πράξη”, είπε ο Κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε πολίτες που τον υποδέχτηκαν στην Πτολεμαΐδα.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας προσερχόμενος στην σύσκεψη του αναπτυξιακού σχεδίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που πραγματοποιείται στην Κοζάνη, δήλωσε αναφερόμενος σε ότι αφορά στην λειτουργία της τηλεθέρμανσης, δήλωσε: «δεν πρόκειται να αφήσουμε τα νοικοκυριά να κρυώσουν, ούτε τον φετινό χειμώνα ούτε τους επόμενους, όπως έγινε κάθε χρόνο μέχρι τώρα».

Ο πρωθυπουργός, που βρίσκεται στην Δυτική Μακεδονία για διήμερη επίσκεψη, έφτασε το πρωί της Δευτέρας στην Καστοριά, όπου απευθυνόμενος στους πολίτες, σημείωσε: “… Θα μιλάμε για το πώς οραματιζόμαστε την Ελλάδα του 2030 σε κάθε Περιφέρεια. Για το πώς θα κάνουμε τις δικές σας ζωές καλύτερες, για το πώς θα βελτιώσουμε τους μισθούς, για το πώς θα κατοχυρώσουμε τις αυξήσεις των συντάξεων, για το πώς θα φτιάξουμε ένα καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των Ελλήνων πολιτών, για το πώς θα ενισχύσουμε την Παιδεία μας”.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το εργοτάξιο της νέας Σήραγγας Κλεισούρας, στη Βέργα Καστοριάς, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΑΚΤΩΡ» Γιώργο Συριανό.

Το έργο, που ήταν ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Καστοριάς, της Εορδαίας και του Αμύνταιου, αφορά στην κατασκευή της νέας Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Πτολεμαΐδας, μήκους 10,4 χιλιομέτρων, στο τμήμα από το ρέμα Κώτουρη έως τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. 

Ο πρωθυπουργός στο δρόμο προς το εργοτάξιο είχε συνομιλία με αγρότες, οι οποίοι είχαν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στη διασταύρωση Λιθιάς Καστοριάς.

Πρόγραμμα δράσεων χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος στις λιγνιτικές περιοχές

Πράσινο φως για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα έργων και δράσεων για την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος στις Π.Ε. Κοζάνης, Φλώρινας και στον Δήμο Μεγαλόπολης της Π.Ε. Αρκαδίας», δόθηκε με την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τους Κώστα Σκρέκα και Νίκο Παπαθανάση.

Το πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 60.671.543 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, από τα έσοδα των πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπών του 2018 και του 2019 και πρόκειται να υλοποιηθεί τα έτη 2023 – 2025.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος