Εορδαία: Ογδόντα χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Μεσοβούνου

Ογδόντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το Ολοκαύτωμα του Μεσοβούνου και ο Δήμας Εορδαίας με την ομώνυμη Κοινότητα τελούν την Κυριακή 24 Οκτωβρίου το ετήσιο μνημόσυνο των 279 θυμάτων, που την περίοδο 1941- 1944, εκτέλεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Εορδαία: Ογδόντα χρόνια από το Ολοκαύτωμα του ΜεσοβούνουΣτις 9:30 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Μεσοβούνου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φλωρίνης- Πρεσπών και Εορδαίας κ. κ Θεόκλητου, και θα ακολουθήσουν, στις 11:00 η Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο πεσόντων, ομιλία για το χρονικό της ημέρας από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Παύλο Παραστατίδη, κατάθεση στεφάνων.

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού θα επαναλάβει την θεατρική παράσταση «Δεν λησμονώ πατρίδα μου» ενώ, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ, ιστορική διαδρομή στο πέρασμα του χρόνου 1765-1998 με τίτλο « Κρέμσα- Μεσόβουνο». Δημιουργός και των δύο έργων ο Π. Παραστατίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος