Πτολεμαΐδα: Κυκλοφορούν τα δύο πρώτα ηλεκτρικά ταξί

Τα πρώτα ηλεκτρικά ταξί κυκλοφορούν ήδη στην πόλη της Πτολεμαΐδας, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του κόσμου, και όπως διατείνονται οι δύο  ιδιοκτήτες τους, είναι «πρωτοπόροι στη Βόρεια Ελλάδα και οι πρώτοι στα Mercedes, γιατί, δεν υπάρχει άλλη εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων».

Τα ταξί φορτίζονται σε εξωτερικούς χώρους, π.χ. super market, όπου λειτουργούν ανάλογες εγκαταστάσεις, αλλά και  κοντά στις κατοικίες τους χρησιμοποιώντας έναν ειδικό φορτιστή που προμηθεύεται ο ενδιαφερόμενος από την εταιρεία που αγόρασε το όχημα, διαδικασία, συγκριτικά με τους εξωτερικούς χώρους, ταχύτερη αλλά και οικονομικότερη, ενώ, ο συνολικός χρόνος πλήρους  φόρτισης είναι στις 4-5 ώρες.

Προς το παρόν η φόρτιση γίνεται σε εξωτερικούς χώρους ενώ στις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρχει η δυνατότητα αυτή και στις κατοικίες τους. Οι λόγοι που οδήγησαν τους δύο ιδιοκτήτες στην αγορά ηλεκτρικού ταξί είναι, κατά βάση οικονομικοί, λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων, και οικολογικοί, διαγράφοντας από τη λίστα των δαπανών τους, τα καύσιμα, την συντήρηση, τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ απολαμβάνουν το προνόμιο της  δωρεάν  στάθμευσης αυτοκινήτων  παντού.

Οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων δικαιούνται και επιδότηση που  ανέρχεται στις 22.500 ευρώ και θα εισπράξουν το 2024, υπό τον όρο, ότι το παλαιό όχημα  θα αποσυρθεί και θα παραδοθεί, καθώς και άλλες προϋποθέσεις. Η αγορά του ενός οχήματος είναι στις 50.000 ευρώ και για την απόκτηση τους οι δύο ιδιοκτήτες συνήψαν δάνειο, λέγοντας πως «πιστεύουμε ότι με την εξοικονόμηση καυσίμων θα πληρώνουμε τη δόση του δανείου».

Τέλος αναμένεται να υλοποιηθεί η υπόσχεση του Δήμου Εορδαίας, για την εγκατάσταση, μέσω προγράμματος, συστήματος φορτιστών και στις πιάτσες ταξί, για την  άμεση εξυπηρέτηση τους

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος