Τη δράση «ΟΙΝΟέμβριος», διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, από αύριο Παρασκευή 30 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, σε μια διαδρομή δέκα ημερών που συνδέει το κρασί με τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τη φιλοξενία του τόπου.
Η Κοζάνη, η Εορδαία, το Αμύνταιο, το Βελβεντό, η Σιάτιστα και η Καστοριά, γίνονται σταθμοί ενός προγράμματος που φέρνει τις τοπικές γεύσεις κοντά στις τέχνες και στις ιστορίες των ανθρώπων τους. Οινογνωσίες, εικαστικές και θεατρικές εκδηλώσεις, κινηματογραφική προβολή, αστροπαρατήρηση και μουσικές συναντήσεις συνθέτουν την εμπειρία του ΟΙΝΟέμβριου, μαζί με τα παραδοσιακά καζάνια της Εορδαίας.
Από τους αμπελώνες και τους χώρους οινοποίησης μέχρι την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, τα ιστορικά αρχοντικά της Σιάτιστας, το πανέμορφο Βελβεντό και τη λίμνη της Καστοριάς, το κρασί γίνεται αφορμή για γνωριμία με τη Δυτική Μακεδονία μέσα από διαφορετικές διαδρομές, γεύσεις και εμπειρίες.
Η πρωτοβουλία αναδεικνύει την οινική ταυτότητα της περιοχής, τους παραγωγούς και τα τοπικά προϊόντα, ενισχύοντας τη σύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό και την τοπική παραγωγή. Παράλληλα, προτείνει έναν ακόμη λόγο για μια φθινοπωρινή επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία: τη γνωριμία με έναν τόπο που μοιράζεται τις γεύσεις και τις παραδόσεις του γύρω από το ίδιο τραπέζι.
Ο ΟΙΝΟέμβριος αποτελεί πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, Πολυτίμης Φαρμάκη, και εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Περιφέρειας για την ενίσχυση της τουριστικής εξωστρέφειας, την προβολή των τοπικών προϊόντων και τη διασύνδεση του πολιτισμού με τη γαστρονομία και τον τουρισμό.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος