Πτολεμαΐδα: Στις κάλπες ο «Σπάρτακος»

Με την εφαρμογή για πρώτη φορά (υποχρεωτικά) της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, άνοιξαν χθες το  πρωί, (6 Δεκεμβρίου), και θα συνεχιστούν στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, οι κάλπες στο Σωματείο Ηλεκτροπαραγωγής «Σπάρτακος», προκειμένου τα  μέλη του – εργαζόμενοι  σε Ορυχεία και Ατμοηλεκτρικούς σταθμούς, να εκλέξουν τη νέα διοίκηση σε δύσκολες, όπως τονίζεται, λόγω απολιγνιτοποίησης, συνθήκες, για το μέλλον του Συνδικάτου.

Την ψήφο των 1772 μελών διεκδικούν τέσσερις παρατάξεις: ΠΑΣΚΕ(Πρωτοβουλία Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Κίνησης Εργαζομένων – Συνεργαζόμενων), ΔΡΑΣΕ ΔΕΗ ΑΡΚΕ( Δημοκρατική Ριζοσπαστική Ανεξάρτητη Συμπαράταξη Εργαζομένων Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση) ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ ΔΑΚΕ ( Κοινωνικό Ριζοσπαστικό Ξεκίνημα) και Αγωνιστική Συνεργασία.

Οι χώροι διεξαγωγής της ψηφοφορίας είναι: ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, Πτολεμαΐδα V, Ορυχείο Νότιου Πεδίου, Κύριο Πεδίο, Βιομηχανικό, Σκληρά, Μελίτη, Πολύφυτο.

Σε ότι αφορά την ηλεκτρονική ψηφοφορία αυτή, σύμφωνα με τον Νόμο 4808/21,«θα συντελείται είτε δια της φυσικής παρουσίας, είτε, ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως, με διασφάλιση και στις δύο περιπτώσεις της ταυτοπροσωπίας των ψηφοφόρων. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις παρέχουν υποχρεωτικά στα μέλη τους τη δυνατότητα ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορίας με διασφάλιση της μυστικότητας των ψήφων».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος