Πτολεμαΐδα: Πλεκτά μαξιλαράκια στους μαθητές των Ειδικών Σχολείων προσφέρει η Ομάδα «Κουβάρια για μικρούς ήρωες»

Γυναίκες από όλη την Ελλάδα, που χρησιμοποιούν τις βελόνες και τα βελονάκια για κοινωνικούς σκοπούς, προσφέρουν στα ειδικά σχολεία της Πτολεμαΐδας ( Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο) σαράντα  πλεκτά μαξιλαράκια, ώστε, τα παιδιά « να έχουν μαξιλαράκι, να το αγκαλιάζουν, να αισθάνονται ότι είναι δικό τους, πως κάποιος τα σκέπτεται». Πρόκειται για τα μέλη  της πολυάριθμης διαδικτυακής Ομάδας «Κουβάρια για μικρούς ήρωες» , που σε διάστημα ενός έτους, επέλεξαν, και πάλι ευπαθείς ομάδες της πόλης για να εκφράσουν την ευαισθησία και την αγάπη τους, χειρονομία που μετρά διπλά, εν όψει της  μεγάλης εορτής του Πάσχα, μοιράζοντας συνολικά σαράντα δέματα. Όπως αναφέρει το μέλος της Ομάδας Άρτεμις Ασημακοπούλου, εκτός από τα μαξιλαράκια, τις κάλτσες, τις λιχουδιές, τα δέματα των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, ύστερα από αίτημα τους,
θα περιέχουν υλικά χειροτεχνίας ( τέμπερες, μαρκαδόρους, κ. α) ενώ, εκείνα (δέματα) του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου, πασχαλινές λαμπάδες, και θα παραδοθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Εθελοντική δράση και προσφορά της εν λόγω ομάδας  θα συνεχιστεί με ακόμη μία δωρεά τον προσεχή Μάιο, και αποδέκτες τα παιδιά του Συλλόγου Γονέων- κηδεμόνων φίλων ατόμων με αναπηρία Δ. Μακεδονίας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος