Πτολεμαΐδα: Λιγότεροι κατά 60% οι ψηφοφόροι στις εκλογές του «Σπάρτακου»

Στις κάλπες θα προσέλθουν στις 6,7, και 8 Δεκεμβρίου τα μέλη του Συνδικάτου «Σπάρτακος» για να εκλέξουν το νέο Διοικητικό Σχήμα, σύμφωνα με απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης του Σώματος, ενώ, η μείωση, λόγω απολιγνιτοποίησης και του κλεισίματος Ορυχείων και Σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, του αριθμού των ψηφοφόρων εκτιμάται, συγκριτικά με το 2018, στο 60%.

Σύμφωνα με τον απερχόμενο Πρόεδρο του Συνδικάτου Μόσχο Μόσχου, πριν από τέσσερα χρόνια, το σύνολο των εργαζομένων στη ΔΕΗ αριθμούσε τις 4500 χιλιάδες και σήμερα μετά βίας φθάνει τις 2000, γι’ αυτό και με δεδομένο ότι «έχουμε μπροστά μας πολλούς αγώνες θα πρέπει να προκύψει ένα νέο Δ Σ ικανό να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις σε πολλά μέτωπα με σημαντικότερο αυτόν της απολιγνιτοποίησης». Υπογραμμίζει μάλιστα, ότι οι αγώνες που θα δοθούν θα πρέπει να είναι κοινοί, με παρόντες όλους τους φορείς, αν και μέχρι σήμερα, η στάση τους, εκτός από τον Δήμαρχο Εορδαίας, «είναι απογοητευτική», ενώ, πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερα ψηφοδέλτια που θα τεθούν στην κρίση του εκλογικού σώματος. Πληροφορίες, επίσης,
φέρουν τη δημιουργία μιας νέας κίνησης, με τον κ. Μόσχου, από την παράταξη της ΠΑΣΚΕ, να απαντά πως « αν κάποιοι θέλουν να διαχωρίσουν τη θέση τους, και να φύγουν γιατί έτσι βολεύει, η, θέλουν να εξυπηρετήσουν άλλα συμφέροντα, είναι δικαίωμα τους. Ας απαντήσουν στον κόσμο για ποιο λόγο το κάνουν».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος