Κοζάνη: Σύμφωνο Συνεργασίας Δήμου και μη κερδοσκοπικού σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Υπογράφηκε το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και του μη κερδοσκοπικού σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την υποστήριξη της ολοκληρωμένης ανάπτυξης του αστικού και περιαστικού χώρου της πόλης.

Στο πλαίσιο του Συμφώνου, που υπέγραψε  ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας, μετά την απόφαση έγκρισης του Δημοτικού Συμβουλίου, οι δύο φορείς θα επιδιώξουν από κοινού, με το βέλτιστο τρόπο, το σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπτυξης του αστικού ή/και περιαστικού χώρου της πόλης λαμβάνοντας υπόψη υφιστάμενες στρατηγικές και σχέδια με προοπτική την ένταξη της υλοποίησής του σε υφιστάμενα και νέα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, το ζήτημα της αστικής ανάπτυξης και των αστικών αναπλάσεων έχει αναδειχθεί ως ένας από τους σημαντικούς πυλώνες σχεδιασμού για τη μετά το λιγνίτη εποχή. Η Κοζάνη, πρέπει να γίνει μια πόλη ακόμη πιο φιλική στους κατοίκους, μια πόλη ελκυστική για νέους και επιστήμονες, προκειμένου να συμβάλλει με αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη όλης της περιφέρειας. Ο Δήμος Κοζάνης, με τη βοήθεια του Διαζώματος θα εκπονήσει ένα master plan που θα διαρθρώνει όλες τις δράσεις. Ο κύριος Μαλούτας διευκρίνισε ότι η συμβολή του Διαζώματος θα είναι αφιλοκερδής, ενώ θα υποστηρίξει τα στελέχη του Δήμου Κοζάνης που θα τρέξουν το πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος του σωματείου «Διάζωμα», Σταύρος Μπένος, ανέφερε ότι το Σωματείο θα βοηθήσει ώστε όλες οι δυνάμεις της πόλης συντεταγμένα, συνθετικά, μέσα από έναν επίμονο διάλογο αλλά και μέσα από ένα οραματικό σχέδιο να ενωθούν για το μέλλον της πόλης. Το στρατηγικό θα ενώσει τους τρεις πυλώνες: Ο αστικός ιστός, η Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας και ο περιβάλλοντας χώρος θα ενωθούν σε ένα ενιαίο οραματικό σχέδιο, το οποίο θα συνεργάζεται με όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος