Κοζάνη: Πρόγραμμα προληπτικού καρδιολογικού ελέγχου για  Άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες


Ένα φιλόδοξο, πρωτοποριακό  πρόγραμμα, πρόκειται να υλοποιήσουν ο Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών Π Ε Κοζάνης και η Καρδιολογική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης,  και αφορά στη  διενέργεια προληπτικού καρδιολογικού ελέγχου για τα άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Μιχάλη Μήγγο το πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί στο επόμενο τρίμηνο υπό την προϋπόθεση ότι θα επιταχυνθούν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και οι καθυστερήσεις τονίζοντας τη σημαντική συμβολή του διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής Στέλιου Λαμπρόπουλου.

Εν τω μεταξύ, οι ομογενείς από τον Μεταξά που διαμένουν στην Ελβετία για μία φορά ακόμη, απέδειξαν έμπρακτα την ευαισθησία τους στα ΑΜΕΑ αποστέλλοντας έξι αναπηρικά αμαξίδια και ορθοπεδικό υλικό, ενώ, το δεύτερο φορτίο με ειδικές κλίνες, δεν μπόρεσε να το παραλάβει ο Σύλλογος γιατί δεν διέθετε το απαιτούμενο χρηματικό ποσό. Το θέμα των ειδικής κατασκευής κλινών για ΑΜΕΑ στα δύο Νοσοκομεία της Π Ε Κοζάνης προβάλλει ως αναγκαιότητα και ήδη καταβάλλονται προσπάθειες για τον εξοπλισμό τους, ώστε να εξυπηρετούνται τα άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα και να μην απασχολούνται σε ανάλογες περιπτώσεις, όπως συμβαίνει σήμερα,  δύο η τρείς νοσηλεύτριες. Η σχετική συζήτηση με την Π Δ Μ βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος