Κοζάνη: Ο πρόεδρος της Ακρινής για την προσφυγή στο ΣΤΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Δικαίωση και άρση της αδικίας, έπειτα από τη δεκαετή καθυστέρηση στην υλοποίηση του νόμου για τη μετεγκατάσταση του οικισμού τους, ζητούν οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας της Ακρινής Κοζάνης, με την προσφυγή τους στο ΣΤΕ, καθώς και την αναφορά τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον Συνήγορο του Πολίτη, με την οποία καταγγέλλουν την Πολιτεία για τη μη εφαρμογή του σχετικού νόμου.

Η Τοπική Κοινότητα της Ακρινής και ο Σύλλογος Περιβάλλοντος της περιοχής, με την  απόλυτη στήριξη των κατοίκων του οικισμού και τη βοήθεια και συμπαράσταση του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης και της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, στρέφονται με τη νομική προσφυγή τους ενάντια στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, και, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο πρόεδρος της Ακρινής, Θεοχάρης Καζαντσίδης, «η προσφυγή στο ΣΤΕ αναφέρεται  στην ακύρωση  παράλειψης της νόμιμης και οφειλόμενης ενέργειας, καθώς και την παράβαση της ισότητας και ίσης μεταχείρισης, αφού με τον ίδιο νόμο προχωρά η διαδικασία μετεγκατάστασης στην τοπική κοινότητα Αναργύρων, ενώ στην Ακρινή δεν έχει γίνει ούτε  η απαλλοτρίωση».

Κοζάνη: Ο πρόεδρος της Ακρινής για την προσφυγή στο ΣΤΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Με ιδιαίτερη έμφαση μάλιστα, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ακρινής, κ. Καζαντσίδης, τόνισε ότι «δεν υπάρχει επίσημα καμία εναλλακτική πρόταση για τον οικισμό και το μόνο που είναι δεδομένο είναι ο σχετικός νόμος της Πολιτείας και οι παλαιότερες δεσμεύσεις της ΔΕΗ, οι οποίες και πρέπει να τηρηθούν».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος