Κοζάνη: Ο Π. Σκουρλέτης για ονοματολογικό, ΝΔ, Κυβερνητικό έργο

Η κυβέρνηση ανέλαβε την ιστορική ευθύνη επίλυσης του ονοματολογικού με την FYROM γνωρίζοντας ότι μπορεί να υπάρχει πολιτικό κόστος, εν αντιθέσει με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν τόλμησαν, υπολογίζοντας σε αυτό, τις πολιτικές ισορροπίες και τις πατριδοκάπηλες απόψεις, υπογράμμισε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης κατά την διήμερη περιοδεία του στην ΠΕ Κοζάνης και συμπλήρωσε λέγοντας ότι η αυτή η εκκρεμότητα, ήταν εις βάρος της Βόρειας Ελλάδας και της χώρας μας.

Μιλώντας για το κυβερνητικό έργο στη Δ. Μακεδονία, ο κ. Σκουρλέτης στάθηκε ιδιαίτερα στα στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας και της περιοχής που παρέμενε ανύπαρκτος τις τελευταίες δεκαετίες, στα τουλάχιστον 2 Δις. Ευρώ που δόθηκαν για την ολοκλήρωση των έργων στην νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5, στις μετεγκαταστάσεις των κοινοτήτων Ποντοκώμης και Αναργύρων, στην ενεργειακή αναβάθμιση του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, όπως και στο ειδικό τιμολόγιο της ΔΕΗ για τα νοικοκυριά στη Δυτική Μακεδονία.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη μείωση της ανεργίας που άγγιξε το 10%, στη στελέχωση των ιατρικών μονάδων της Περιφέρειας με τον αριθμό των γιατρών να ανέρχεται πλέον στους 400 σε σχέση με τους 165 το 2014, ενώ οι δήμοι της περιοχής ενισχύθηκαν με κονδύλια από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων κατά 380% περισσότερα χρήματα από ότι πριν δέκα χρόνια.

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε τη ΝΔ και τον προέδρου της, Κυριάκο Μητσοτάκη, για μισόλογα με τα οποία προσπαθεί να πάρει αποστάσεις ή να καταδικάσει γεγονότα, βίαιες διαμαρτυρίες και πράξεις προσώπων που είναι φίλοι ή και βουλευτές της Χρυσής Αυγής και οι οποίοι τελευταία προσπάθησαν να μπουν στην Βουλή των Ελλήνων.

Όσον αφορά την συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο κ Σκουρλέτης εκτίμησε ότι αυτό που έγινε τις τελευταίες ημέρες στην Βουλή, με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, θεωρείται επιστροφή στην κανονικότητα». Πρόσθεσε μάλιστα ότι θεωρεί έντιμη, καλή και επιβεβλημένη, υπό συγκεκριμένες συνθήκες τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο, που όμως είχε τα όρια της κι ο κύκλος έπρεπε να κλείσει.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος