Κοζάνη: Ο Λ. Μαλούτας για την Κλιματικά Ουδέτερη Κοζάνη

Ο Δήμος Κοζάνης βρίσκεται, αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία του: Να διαμορφώσει, στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίσης, ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο για την περιοχή, σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς της περιοχής, την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και την Κυβέρνηση.

Αυτό τόνισε, χθες Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας σε τηλεδιάσκεψη του Υπουργείου Ενέργειας, στην οποία συμμετείχαν οι Δήμαρχοι των πόλεων, που προτίθενται να υποβάλουν υποψηφιότητα στην Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030».

Η πρόκληση της συμμετοχής του Δήμου Κοζάνης, στις «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις της Ευρώπης έως το 2030», ανέφερε ο κ. Μαλούτας, μπορεί να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για αυτόν τον μετασχηματισμό. Ήδη, στο πεδίο αυτό, σημείωσε, η Κοζάνη έχει αναπτύξει σημαντικές δράσεις, όπως: Η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων σε επίπεδο Περιφέρειας. Η λειτουργία της Τηλεθέρμανσης εδώ και 30 χρόνια. Η ανάπτυξη δίκτυου LoRa για μεταφορά δεδομένων. Η λειτουργία  8 χρόνια πριν το πρώτο πιλοτικό δίκτυο Ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, με τη συνεργασία της ΔΕΗ. Και η υλοποίηση του πρώτου έργου Virtual Net Metering (Φωτοβολταϊκού ισχύος 6 MW), που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες Ηλεκτρικής Ενέργειας του Δήμου.

Για τους λόγους αυτούς, είπε ο κ. Μλούτας, η Κοζάνη διεκδικεί  τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των «100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων έως το 2030».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος