Κοζάνη – Κ. Βέττα: «Το εμβολιαστικό κέντρο Σερβίων πρέπει να ανοίξει άμεσα»

Την ανάγκη να ανοίξει άμεσα το εμβολιαστικό κέντρο Σερβίων επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή της η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Καλλιόπη Βέττα.

Όπως αναφέρει η κ. Βέττα, η εμβολιαστική διαδικασία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, παρά την αυταπάρνηση του υγειονομικού προσωπικού, δεν κινείται με τους προσδοκώμενους ρυθμούς στην Π.Ε. Κοζάνης. Υπάρχει, τονίζει, άμεση ανάγκη για λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στα Σέρβια, όπως και των αντίστοιχων σημείων που έχουν προγραμματιστεί και παραμένουν κλειστά σε όλη την Π.Ε. Κοζάνης. Μόνο με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τη βουλευτή Κοζάνης, θα εξασφαλιστεί γρήγορα η απαιτούμενη ανοσία του πληθυσμού, σε μια περιοχή που έχει πληγεί δυσανάλογα από την πανδημία.

Ειδικά για το κέντρο Σερβίων, η κ. Βέττα αναφέρει ότι καλύπτει μια μεγάλη γεωγραφική έκταση, με χιλιάδες κατοίκους, και για αυτόν τον λόγο οι ενέργειες από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου πρέπει να είναι άμεσες. Οι πολίτες της περιοχής, οι οποίοι ανήκουν σε ηλικιακές ομάδες που εντάσσονται στο πρόγραμμα εμβολιασμού, αναγκάζονται να διανύουν πολύ μεγάλες αποστάσεις, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλειά τους αλλά και για την ευχερή πρόσβαση όλων στη διαδικασία, λέει η βουλευτής, και τονίζει ότι οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να επισπεύσουν τις διαδικασίες ώστε το εμβολιαστικό κέντρο στα Σέρβια, το οποίο διαθέτει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό και τις αντίστοιχες υποδομές, να λειτουργήσει άμεσα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος