Κοζάνη: Εισαγγελική παρέμβαση για τη γέφυρα Σερβίων – Εισήγηση για προσωρινό κλείσιμο (video)

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την ασφάλεια χρήσης της γέφυρας των Σερβίων και για μια σειρά άλλων ζητημάτων που σχετίζονται με τα προβλήματα που δημιουργούνται, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης. Την ίδια στιγμή, οι εισηγήσεις των αρμοδίων είναι να κλείσει προσωρινά εντελώς η γέφυρα, λόγω κινδύνου που ελλοχεύει από τις υπάρχουσες ρωγμές.

Κοζάνη: Εισαγγελική παρέμβαση για τη γέφυρα Σερβίων – Εισήγηση για προσωρινό κλείσιμο (video)

Η Εισαγγελία ζητάει να διερευνηθούν: Εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί μετά την πρόσφατη διαπίστωση ρωγμών στους τένοντες της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων διασφαλίζουν συνθήκες ασφαλούς χρήσης της γέφυρας ακόμα και για οχήματα μικρότερα των 3,5 τόνων.

Εάν, λόγω των περιορισμών στη χρήση της γέφυρας διασφαλίζεται η ασφαλής κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων (άνω των 3,5 τόνων) από εναλλακτικές διαδρομές, ιδίως στις περιπτώσεις που τα οχήματα αυτά διέρχονται από κατοικημένες περιοχές και

Και ποιες ενέργειες έχουν γίνει έως σήμερα για την επίλυση του προβλήματος ασφαλούς κυκλοφορίας στην Γέφυρα Σερβίων και ποιοι είναι οι λόγοι καθυστέρησης επίλυσης του προβλήματος.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί και η παραμικρή πιθανότητα κινδύνου κατάρρευσης της γέφυρας η Εισαγγελία ζητά την ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, μέχρι να εξασφαλιστεί ότι η χρήση της δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο.

Ρεπορτάζ: Δ. Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος