Κ. Βέττα: Tο σχέδιο για βίαιη απολιγνιτοποίηση είναι καταστρεπτικό

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα με αφορμή τη δήλωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη ότι “η  απολιγνιτοποίηση προχωρά με φροντίδα για τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες” δήλωσε:

«Η αναφορά του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσβάλλει την κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας που ζει σε ένα καθεστώς ανασφάλειας και πρωτόγνωρης υποβάθμισης με πλήρη ευθύνη της κυβέρνησης. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε την άποψη των ανέργων, των απολυμένων, των κλειστών ή ημίκλειστων επιχειρήσεων, των ανθρώπων που έχει υποτιμηθεί η περιουσία και η γη τους, για τις δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη.

Υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι, που ζουν, εργάζονται και επιθυμούν να προοδεύσουν στην περιοχή μας. Δυστυχώς, η κυβέρνηση νοιάζεται μόνο για την προώθηση των συμφερόντων των φίλων της, ελληνικών ή ξένων, όπως τόσο απροκάλυπτα έκανε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με τη συνέντευξη του στην BILD.

Η πραγματικότητα είναι μία: το σχέδιο για βίαιη απολιγνιτοποίηση είναι καταστρεπτικό, τόσο για τους άμεσα ή έμμεσα εργαζόμενους όσο και για το σύνολο της κοινωνίας. Μέριμνα δεν υπάρχει, χρηματοδότηση επίσης, ενώ το 2023 πλησιάζει.

Τουλάχιστον θα έπρεπε να υπάρχει λίγη αιδώς. Δυστυχώς, απουσιάζει και αυτή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος